tiistai 13.4.2021 | 03:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite jatkaa koronavirusepidemian perustasolla – ei uusia tartuntoja

Tapio Lehtinen
Ke 7.4.2021 klo 12:42 | päivitetty ke 13:11

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona arvioimaan alueellista tilannekuvaa sekä alueellisia suosituksia. Soiten alue pysyy koronavirusepidemiavaiheen perustasolla. Alueellisten suositusten voimassa oloaikaa jatkettiin 30.4.2021 saakka. Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja.

Viime viikolla Soiten alueella todettiin 13 positiivista koronavirustartuntaa. Karanteeniin asetettiin 86 henkilöä. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 20,6. Sairaalahoidossa ei covid-19-taudin takia ole potilaita tällä hetkellä. Kaikki viime aikaiset koronavirustapaukset on jäljitetty.

Alueen tautitilanne on heikentynyt pääsiäisen alla tapahtuneiden, vapaa-ajan kokoontumisista käynnistyneiden tartunta- ja altistumisketjujen sekä niistä seuranneiden jatkotartuntojen myötä. Jatkotartunnat on todettu pääosin karanteenista, joten näkyvissä ei ole merkittävää taudin leviämistä.

Koska kaikki kiihtymisvaiheen kriteerit eivät vielä täyty ja viime päivät ovat olleet rauhallisia, viranomaisryhmä linjasi, että Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian perustasolla. Lähipäivät osoittavat kestävätkö perusteet säilyttää epidemian perustaso Keski-Pohjanmaalla.

Aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta 20 henkilöön sisä- ja ulkotiloissa on voimassa 30.4. saakka. Viranomaisryhmän suositus on, että alueella ei järjestetä yli 10 henkilön kokoontumisia.

Vaasan sairaanhoitopiiri tiedotti neljästä uudesta koronatartunnasta keskiviikkona.

Koronan ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirin alueella nyt 32. Viikko sitten tiistaina luku oli 19.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »