torstai 13.5.2021 | 12:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Hermes pelaa jääkiekon Mestiksen finaaleissa

Seppo Luokkala
To 15.4.2021 klo 15:06 | päivitetty to 21:06

Totta se on. Kaikki vaikeutensa selättänyt Kokkolan Hermes pelaa jääkiekkokaudella 2020–21 Mestiksen loppuottelussa. Joensuun Kiekko-Pojat kukistui torstaina Kaarlelankadun hallissa maalein 3–1 (2–1, 0–0, 1–0), jolloin Hermes on jatkossa voitoin 2–0.

Toinen välierä alkoi maalirikkaasti. Ottelun avauserässä tehtiin kaikkiaan kolme maalia. Ottelu ehti vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun kotijoukkue siirtyi johtoon. Oskari Uomala näki maalille liukuneen Zdenek Sedlakin, joka viimeisteli hallitusti. Hermes johtaa ajassa 3.09.

Hermes iski toisen osuman ajassa 11.12. Jesper Ahlgrenin laukaus pysähtyi puolustajaan ja katosi samalla likimain kaikilta kaukalossa olleilta. Ahlgren kiekon näki ja uusi onnistuneesti vetonsa pienestä kulmasta.

Kotijoukkueen kahden maalin johto kesti vain hetken. Olli Korhonen merkittiin JoKP:n maalintekijäksi pelikellon näyttäessä aikaa 11.48.

Toisen erän alussa Hermes jatkoi huolellista puolustamista, eikä päästänyt vieraita maalipaikkoihin. Erä lopulla oli kummallakin hyvä tilaisuus muuttaa numeroita, mutta maalivahdit jatkoivat vahvaa pelaamista.

JoKP yritti pelin lopussa tasoittaa ilman maalivahtia pelaten. Hermes pääsi katkoihin ja viimein myös iskemään kiekon tyhjiin. Arttu Lausniemi sinetöi loppuluvut sekunti ennen täyttä aikaa.

Hermes on jääkiekkokevään väriläiskä ja yllättäjä. Runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittunut joukkue on vastoin useimpien odotuksia raivannut tiensä neljän joukkoon.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »