torstai 13.5.2021 | 11:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kannuksen Uran kauden aloitus siirtyy – Ykköspesiskausi käyntiin kesäkuun alusta

Joni Mäki-Petäjä
Pe 16.4.2021 klo 15:08 | päivitetty pe 15:08

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pesäpalloliitto on päättänyt miesten ja naisten Ykköspesiksen toteutuksesta kaudella 2021. Koronatilanteen pitkittymisen vuoksi sarjakauden avaus siirtyy kesäkuun alkuun. Superpesiskarsinta pelataan ottelupareina eli suunnitellusta karsintasarjasta luovutaan riskien minimoimiseksi. Suurin osa seuroista on Pesäpalloliiton päätoksen kannalla, niin myös Ykköspesiksessä pelaava Kannuksen Ura.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa ottelumäärä säilyy ennallaan eli joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Otteluohjelma julkaistaan viikolla 18 ja pyritään pitämään mahdollisimman muuttumattomana.

– Toukokuun otteluille etsitään tietysti uudet ajankohdat ja runkosarjaa viedään kaksi viikkoa aiottua pidemmälle. Olemme kuunnelleet seuroja ja yhteinen viesti on selvä: yleisöä tarvitaan ottelutapahtumiin, mikä on kesäkuussa jo todennäköistä, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

– Runkosarjan jälkeen pelataan sarjan sisäiset välierät. Voittajat jatkavat superpesiskarsintaan, joka pelataan ottelupareina karsintasarjan sijaan. Päätöksessä on huomioitu erityisesti kilpailullinen oikeudenmukaisuus ja riskien minimointi koronatilanteen suhteen, samoin kuin naistenkin Ykköspesiksessä, Lamminen jatkaa.

Miesten Superpesiksen joukkuemäärä on tällä kaudella 15, kun pesäpallosarjoista ei viime vuonna tapahtunut putoamisia. Runkosarjan kaksi heikointa pelaavat ottelusarjan, jonka voittaja jatkaa 13. sijoittuneen lisäksi superpesiskarsintaan ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen kaudelle 2022.

Uran lisäksi miesten Ykköspesiksessä pelaavat Alajärven Ankkurit, Alavuden Peli-Veikot, Ikaalisten Tarmo, Jyväskylän Lohi, Laukaan Urheilijat, Loimaan Palloilijat, Oulun Lippo, Puijon Pesis, Simon Kiri, Ulvilan Pesä-Veikot ja Vähänkyrön Viesti.

Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2021

Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (22 ottelua/joukkue).

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin.

Välierät pelataan ottelupareina 1. vs. 4. ja 2. vs. 3. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä.

Runkosarjassa sijoille 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat suomensarjaan.

9. ja 10. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras kolmesta -järjestelmällä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »