perjantai 7.5.2021 | 07:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Keskipohjalaisen urheilun kunniagallerian ensimmäiset valinnat julkistettiin – tutustu tästä galleriaan

Juha Savela
La 17.4.2021 klo 20:10 | päivitetty la 20:14

Lauantaina Kokkolassa järjestetyssä Keplin Urheilugaalassa julkistettiin ensimmäiset valinnat keskipohjalaisen urheilun kunniagalleriaan. Kunniagallerian ovat perustaneet Keski-Pohjanmaan Liikunta ja Keskipohjanmaa-lehti, jonka verkkosivuilta galleria löytyy.

Keski-Pohjanmaan urheilun kunniagalleria on kunnianosoitus maakunnan urheilun sankareille ja merkkihenkilöille. Kunniagalleriaan nimetään henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut poikkeuksellinen merkitys maakunnan urheilun kehittämisessä tai historiassa.

Aloite kunniagalleriaan tuli Kepliltä.

– Asiaa on mietitty jo useamman vuoden ajan. Kun teimme vuonna 2013 keskipohjalaisen urheilun satavuotishistoriakirjaa, aihetta sivuttiin. Silloin tuli mieleen, että keskipohjalaisen urheilun merkkihenkilöt ansaitsevat myös oman kunniagallerian, kertoo Keplin aluejohtaja Petri Harsunen.

Kunniagalleriaan nimetään urheilu-uransa päättäneitä Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueen eli maakuntaviestialueen urheilijoita tai alueella urheilu-uransa aloittaneita urheilijoita, urheiluvaikuttajia ja muita merkittäviä toimijoita. Nimeämiskriteereihin kuuluu, että urheilijoiden aktiivisen kilpauran tulee valintahetkellä olla päättynyt.

Ensimmäisessä vaiheessa galleriaan nimettiin viidestä kategoriasta: olympiavoittajat, olympialajien arvokisavoittajat, urheiluvaikuttajat, paraurheilijat ja lajinsa legendat. Valinnat teki raati, johon kuului Keskipohjanmaa-lehden ja Keplin edustajia. Vuosittain galleriaan nimetään 3–5 uutta henkilöä. Valinnat julkaistaan Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Kunniagallerian sisällöistä ja toteutuksesta vastaa Keskipohjanmaa-lehti. Lähteinä on käytetty mm. Keskipohjanmaa-lehden ja KPK Yhtiöiden lehtien arkistoja, parikymmentä vuotta sitten ilmestynyttä Tähdet kertovat -kirjaa, lajiliittojen sivustoja ja Wikipediaa tilastojen osalta. Kuvat ovat Keskipohjanmaan arkistosta ja paikallisten urheiluseurojen arkistoista.

Kunniagalleria löytyy Keskipohjanmaan verkkosivuilla tästä osoitteesta:

– Urheilun kunniagalleria sopii erityisen hyvin Keskipohjanmaa-lehden henkeen. Urheilussa menestyminen edellyttää usein uhrauksia ja sinnikkyyttä. Urheilijat ovat myös lasten ja nuorten esikuvia. Nämä ovat tärkeitä arvoja nykyäänkin, sanoo Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

Kunniagallerian ensimmäiset valinnat:

1. Helena Takalo, maastohiihdon olympiavoittaja.

2. Mika Myllylä, maastohiihdon olympiavoittaja.

3. Arsi Harju, yleisurheilun olympiavoittaja.

4. Jussi Kurikkala, maastohiihdon maailmanmestari.

5. Olli Mäki, nyrkkeilyn Euroopan mestari.

6. Jukka Uunila, urheiluvaikuttaja.

7. Kari Joki-Erkkilä, paralympialaisten voittaja.

8. Mona- Lisa Pursiainen, lajinsa legenda.

9. Allan Karvonen, lajinsa legenda.

10. Arvo” Kippari” Lamberg , lajinsa legenda.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »