maanantai 17.5.2021 | 12:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Yhtä vaille täydellinen – vaikka ratkaisevassa finaalissa tuli tappio, Hermes tarjosi huikean kiekkokevään Mestiksen pudotuspeleissä, kirjoittaa Juha Savela

To 29.4.2021 klo 21:21 | päivitetty to 21:22

Täytyy myöntää, että tuli luokiteltua tyypilliseksi urheilupuheeksi, kun Hermeksen valmentaja Jere Härkälä ennen Mestiksen pudotuspelien alkua uskoi yhteisten kokemusten karaiseman joukkueen voimaan ja sitkeyteen menestyksen perustana. Vastaavia puheita on nimittäin työuran aikana tullut muutamia kuunneltua.

Tällä kertaa arvio osoittautui vääräksi. Jere Härkälä sen sijaan tiesi mistä puhui. Altavastaajan asemasta Hermes nousi nimenomaan yhteinäisyydellä ja sitkeydellä miltei Mestiksen mestariksi.

Kevään suoritus oli yhtä vaille täydellinen. Vain kruunu jäi puuttumaan.

Vaikka pettymys on luonnollisesti nyt päällimmäinen tunne, Hermes tarjosi kokkolalaisille kiekkofaneille viihdettä koko rahalla. Tunneskaalojen ääripäitäkin Hermes kutitteli pelistä toiseen. Luonnetta tästä ryhmästä ei todellakaan puuttunut. Asenteella, työnteolla ja yhtenäisyydella voi saada paljon aikaan, sen Hermes ehti kevään aikana näyttää. Vaikka onnellista loppua ei tullut, tarinoita jäi joukkueellekin jaettavaksi, kun pelaajien päätössauna lämpiää vappuna Himoksen suunnalla.

Hermes oli tällä kaudella iskussa todella oikeaan aikaan. Hermes ponnisti pleijarikevääseen runkosarjan yhdeksänneltä sijalta, mutta se ei paljon painanut, kun alettiin pelaamaan voitoista. Pudotuspeleissä Hermeksestä todellakin kuoriutui voittava joukkue. Siitä kertoo kolme voitettua ottelusarjaa ja kahdeksan yksittäistä voittoa, kun runkosarjassa voittoja tuli yhteensä 12, joista kahdeksan varsinaisella peliajalla.

Vertailua tehtäessä on toki huomattava, että kausi oli jo runkosarjasta lähtien poikkeuksellinen lohkojakoinen ja normaalia lyhyemmällä kaavalla pelattiin myös pleijarit.

Yhtä kaikki mestari saatiin tälläkin kaavalla selville. Onnittelut siis Imatran suuntaan, joka viimeisellä hetkellä oppi pelaamaan myös kevään hurmoshermestä vastaan.

Saattoi olla, että finaalisarjan ratkaisu nähtiin tiistai-iltana Kokkolan jäähallissa kello 22.07, kun kiekko lipui viidennessä erässä Hermeksen Joel Blomqvistin taakse. Niin lähellä ollut mestaruus karkasi Hermeksen hyppysistä ja tapahtui tiedostamaton ulospuhallus.

Se näkyi ratkaisevan finaalin alussa, jolloin Hermes putosi ensimmäisen kerran kanveesiin. Siitä joukkue vielä tämän kevään tapaan jaksoi nousta, mutta toisen erän Ketterän isku oli liikaa. Raja tuli vastaan.

Ei voi mitään, parempi voitti. Ketterä jatkaa Mestiksen mestarina.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »