keskiviikko 16.6.2021 | 01:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Kuvataideblogin juuret Kokkolassa – Keskipohjanmaa vahvistaa kulttuurin verkkosisältöjä kunnon taideblogilla, jonka vierailevat kirjoittajat ovat kaikki Pohjoismaisen Taidekoulun perillisiä

Tiina Ruotsala
La 8.5.2021 klo 06:30

Keskipohjanmaan verkossa julkaistava kuvataideblogi Pohjoismaisen Taidekoulun perilliset käsittelee taiteen ajankohtaisuutta niin mennyttä, tätä hetkeä kuin tulevaakin pohtien. Pohjoismainen Taidekoulu perustettiin Kokkolaan 1984 ja koulu toimi alkuperäisessä muodossaan, korkeakouluopintoihin valmistavana taidekouluna Renlundin kiinteistössä vuoteen 2018 saakka. Lähes kolme vuosikymmentä tuotti sankan joukon taidekoulun perillisiä, joita löytyy ympäri maailmaa niin taiteilijoina, muotoilijoina, taidepedagogeina, yhteiskunnallisina vaikuttajina, taiteen kuluttajina ja vapaan taidekoulutuksen perinnön vaalijoina. Nyt nämä perilliset vierailevat blogin kirjoittajina.

Näyttelytoiminta oli koulun toimiessa vilkasta, esillä oli niin tuoreita opiskelijatöitä kuin vierailevina opettajina toimivien aikalaistaiteilijoiden näyttelyitä. Pohjoismaisen Taidekoulun henki ei ole kuollut ja nyt suunnataan tulevaa kohti, kun Pohjoismainen Taidekoulusäätiö virittelee sekä koulutustarjontaa että näyttelytoimintaa.

Blogin aloittaa itseoikeutetusti kokkolalainen taiteen tohtori, Taideyliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori, Lapin Yliopiston kuvataiteen professori Jaana Erkkilä, joka toimi vuosina 2006-2009 Pohjoismaisen taidekoulun rehtorina. Erkkilän taidenäyttely oli Kokkolassa Galleria Artistassa joulukuussa 2018.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »