sunnuntai 20.6.2021 | 21:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Likaista vihreää energiaa

Uffe Byskata
Pe 14.5.2021 klo 17:45

Seurasin jokin aikaa sitten dokumentin Likainen vihreä energia tv:stä. Nyt sama filmi on Youtuubissa. Toivoisin, että kaikki jotka vouhottavat ja huutavat sähköautoista, katsoisivat filmin loppuun asti.

Kysymyksessä on se, miten meille tuntemattomat maametallit käytetään, ja miten ne vaikuttavat luontoon. Katastrofi siirretän vain alikehittyneisiin maihin. Päästötöntä energia ei ole olemassa.

Lapset kaivavat litiumia ja kobolttia, koska niitä tarvitaan uudessa teknologiasssa. Valtavia alueita Kiinassa, Boliviassa, Chilessä ja mm. Perussa on jo täysin tuhottu.

Eräässä litiumkaivoksessa käytetään n. 2000 ltr vettä sekunnissa, siis enemmän kuin luonto pystyy tuottamaan tilalle. Myrkkyvesi on levinnyt valtaville alueille ja saastuttanut kokonaisia kyliä ja kaupunkeja joissa ei voida asua eikä hengittää, ja niissä paikoissa ei koskaan mitään pysty kasvamaan koska myrkky painuu maaperään.

Tuulivoimalat sisältävät tonneittain kuparia ja muita maametalleja. Saksassa puretaan jo tuulivoimaloita, ja luonnossa makaa noin 30 000 käytettyä lapaa koska niitä ei voida jälleenkäsitellä missään.

Filmissä sanotaan selvästi. Sähköauto ei ole ajamista vaan myymistä varten. Meillä on kaasu ja etanooli vaihtoehto. Miksi niitä ei käytetä? Suunnaton rahahimo on tämänkin katastrofin takana.

Sähköauto ei ole ajamista vaan myymistä varten.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »