tiistai 15.6.2021 | 10:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tähän mennessä Soitessa todettu yksi koronatartunta tällä viikolla – Sukujuhlia ei siltikään ole syytä pitää, eikä yksi rokoteannos ole vielä riittävä suoja

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen muistuttaa ihmisiä kesällä tai viimeistään syksyllä huolehtimaan toisesta rokotusannoksestaan.

Anu Jylhä
Pe 11.6.2021 klo 10:17 | päivitetty pe 10:17

Soiten alueella koronavirusepidemia on rauhoittumaan päin ja tällä viikolla on todettu vain yksi tartunta. Siltikin yhä on tärkeää käydä testauksesta, mikäli oireita ilmenee Soiten infektio ylilääkäri Marko Rahkonen muistuttaa.

– Testauksissa on tällä viikolla käyty kohtuullisen vähän, tähän mennessä tällä viikolla on noin 700 testiä tehty. Toivon, että testiin tultaisiin edelleen herkästi, jotta uutta ryöpsähdystä ei syntyisi.

Kuluneella viikolla Soitessa avattiiin koronarokotusaikojen varaus myös yli 16-vuotiaille. Rokotusaikoja on varattu hyvin.

– Ajat ovat lähteneet menemään, vaikka tietysti hetki menee ennen kuin viesti yli 16-vuotiaiden rokotusmahdollisuudesta tavoittaa ihmiset. Nyt rokotukset ovat avoinna kaikille rokotettaville ikäryhmille, joten aikaa vain varaamaan, kannustaa Rahkonen.

Ainakin alkukesä näyttää kulkevan tartuntatilanteen nähden samankaltaisesti viime kesän trendin suhteen. Nyt väestö on kuitenkin hyvässä vauhdissa saamassa ensimmäistä rokotuserää. Vaikuttaako tämä tulevan kesän tilanteeseen?

– Täytyy muistaa, ettei epidemia ole vielä ohi. Tärkeää kesällä tai viimeistään syksyyn mennessä on muistaa jokaisen itse huolehtia rokotteen toinen annos, sillä yksi annos rokotetta ei vielä riitä suojautumiseen virukselta.

Vielä ei Rahkosen näkemyksen mukaan ole myöskään aika sukujuhlille.

– Juhlat suosittelen siirtämään eteenpäin. Kaikenlaisissa pienemmissä kokoontumisissakin tulee muistaa terveysturvallisuus, kuten hyvä käsihygienia. Uudet virusmuunnokset ovat edelleen oma riskinsä ja niitä väistämättä tulee tulevaisuudessakin eteen.

Päättäjäisviikonlopun vaikutus tartuntatilanteeseen tullaan Rahkosen arvion mukaan näkemään ensi viikon alussa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »