tiistai 15.6.2021 | 09:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Kruunupyy on hyvä paikka suomenkielisillekin

Tuula Lassas, Tuula Forsander, Marketta Widjeskog, Jarkko Vesala, Tuula Furu, Marjatta Ahlsved
Pe 11.6.2021 klo 13:20

Osa suomenkielisistä Kruunupyyn kuntalaisista on saanut postilaatikkoonsa perussuomalaisten vaalimainoksen, jonka sisältöä katsoimme aiheelliseksi oikaista.

Me pitkään Kruunupyyssä asuneet suomenkieliset emme tunnista perussuomalaisten kuvausta suomenkielisten ja suomen kielen asemasta kunnassamme. Pitkään on suomen- ja ruotsinkielisten yhteiselo sujunut hyvässä hengessä. Olemme kokeneet, että meidät on otettu avosylin mukaan kunnan aktiiviseen harrastus- ja järjestötoimintaan sekä kunnan luottamustehtäviin. Tämä on ollut hyvä kunta asua ja elää ja tämän hyvän eteen haluamme tehdä työtä jatkossakin.

Toisin kuin vaalilehtisessä kerrotaan, on kunnan päättävissä elimissä pitkään toiminut suomenkielisiä kuntalaisia. Kunnanvaltuuston puheenjohtajana on toiminut mm. kaksi kautta suomenkielinen kuntalainen RKP:n listoilta. Kunnanvaltuuston ja -hallituksen kokouksissa käytetään ruotsin kielen ohella suomen kieltä. Valtuutetut saavat esityslistat ja pöytäkirjat halutessaan suomen kielellä.

Suomenkielisen alakoulun perustaminen on ollut säännöllisin väliajoin selvityksen alla. Parhaillaan asiaa selvitetään yhteistyössä kunnan suomenkielisten vanhempien kanssa. Sivistyslautakunnan alaisuudessa toimii suomenkielinen jaosto.

Elämä on tutkimusten mukaan rikasta eri kulttuurien rajapinnoilla ja sellaiseksi koemme sen myös Kruunupyyn kunnassa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »