tiistai 15.6.2021 | 10:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Valtiosihteeri Tuomo Puumalan mielipide: Käytetään ääntä!

Pe 11.6.2021 klo 15:40 | päivitetty pe 15:41

Lehtiä selatessani huolestuin koti-Kokkolan ennakkoäänestysprosentista.

Tätä kirjoittaessani meillä äänioikeutta oli käyttänyt ennakkoon peräti viisi prosenttiyksikköä vähemmän kuin valtakunnassa keskimäärin. Tällaisen tasoituksen antamiseen meillä ei olisi varaa. Varsinaiseen vaalipäivään riittääkin kirittävää.

20 vuoden kokemuksella Kokkolan kaupunginvaltuustosta uskallan sanoa, että äänestäminen kannattaa. Ehdolla on kaikista puolueista hienoa joukkoa, joka uskaltaa laittaa itseänsä likoon. Eikä todellakaan ole yksi ja sama, kuka siitä yhteisestä rahapussista huolehtii. Ehdokkailla on myös eroja.

Ehdolle asettuneet ovat demokratian sankareita. He käyttävät omaa vapaa-aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Aika usein se aika on pois muilta harrastuksilta tai perheen yhteisestä ajasta. Myös työuralle tehtävät satsaukset jäävät väkisinkin vähemmälle, kun aikaa kuluu yhteiseen. Kaikki ehdolle asettuneet ansaitsevatkin ison tunnustuksen.

Paras tapa osoittaa arvostusta ehdokkaille on se, että käytämme äänioikeuttamme. Toivon, että kaikki löytävät laajasta ehdokasjoukosta sopivan.

Itse suosittelen keskustan listaa, jolta löytyy nuorta voimaa ja vankkaa kokemusta. Olen ylpeä joukkueesta, jossa on kattava edustus eri ammattikunnista, elämäntilanteista, kaupunginosista ja kylistä. Siinä on, mistä valita.

Käydään äänestämässä, se on suuri etuoikeus.

Tuomo Puumala

Valtiosihteeri

Ehdolle asettuneet ovat demokratian sankareita.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »