lauantai 24.7.2021 | 09:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Korpelan Voima pimitti yhtymäkokouksen pöytäkirjan

La 19.6.2021 klo 17:15

Korpelan Voima kuntayhtymän yhtymäkokous pidettiin 4. päivänä kesäkuuta Kannuksessa. Korpelan Voiman verkkosivulta löytyy yhtymäkokouksen esityslista, jonka mukaan yhtymäkokouksen pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Kannuksessa Korpelan Voiman toimitalolla yhtymäkokouksen päättämästä ajankohdasta alkaen viikon ajan.

Korpelan Voiman verkkosivulta ei näy, milloin pöytäkirja on nähtävänä Korpelan Voiman toimitalolla. Päättikö yhtymäkokous edes pöytäkirjan nähtävänäoloajasta mitään? Menikö esityslistassa oleva teksti läpi kokouksen ilman päivämäärää? Joka tapauksessa mitään tietoa pöytäkirjan nähtävänäoloajasta ei ole annettu.

Kuntalain140 §:n mukaan kuntayhtymän yhtymäkokouksen pöytäkirja valitusosoituksineen on pidettävänä tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Näin ei ole viimeisen yhtymäkokouksen pöytäkirjan osalta menetelty.

Yhtymäkokouksen päätökset eivät tule lainvoimaisiksi pöytäkirjan ollessa nähtävänä vain Korpelan Voiman toimitalolla. Yhtymähallitus joutuu palauttamaan asian seuraavan yhtymäkokouksen käsiteltäväksi, jos tarkoituksena on, että päätökset tulevat lainvoimaisiksi.

Ihmettelen toimitusjohtajan, yhtymähallituksen ja yhtymäkokouksen tietämättömyyttä asiassa. Miten voi toimitusjohtajana toimiva entinen kunnanjohtaja, yhtymähallituksen puheenjohtajana toimiva entinen ministeri ja kokeneet kuntapoliitikot syyllistyä tällaiseen lainvastaiseen pöytäkirjan pimittämiseen? Selvästi he ovat ylittäneet toimivaltansa samalla kun itse väittävät edellisen yhtymähallituksen syyllistyneen toimivallan ylityksiin. Nämä päätökset ovat kuitenkin jo lainvoimaisia.

Keskipohjanmaa-lehden toimittaja ei tietenkään ole huomannut pöytäkirjan pimitystä, vaikka tällainen pitäisi kuulua toimittajan työhön, koskeehan asia päätösten tiedonsaantia.

Olisi mielenkiintoista kuulla yhtymähallituksen selitys pöytäkirjan pimittämisestä ja miksi kuntalakia rikottiin.

Pentti Untinen,

Lestijärvi

Päättikö yhtymäkokous edes pöytäkirjan nähtävänäoloajasta mitään?

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »