tiistai 21.9.2021 | 13:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Viinijuhlilla on voinut altistua koronalle, infektioylilääkäri Marko Rahkonen: "Tämä oli odotettavissa"

Frida Keränen, Laura Läspä
To 5.8.2021 klo 14:10 | päivitetty la 06:58

Mahdollisten korona-altistustilanteiden listaukseen päivitettiin torstaina uutena kohteena Kokkolan Viinijuhlat 30.–31.7.2021.

Kokkolan Viinijuhlat pidettiin Kokkolan uudessa tapahtumapuistossa viime viikonloppuna.

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen kertoo, ettei tapahtuman luonteen vuoksi ole mahdollista kertoa tarkempaa altistumisaikaa.

– Tällaisissa tilaisuuksissa, jossa ihmisiä tulee ja menee, on mahdotonta pystyä jäljittämään tarkkaan mahdollisia altistumisaikoja, Rahkonen sanoo.

Se, että Viinijuhlilta nyt ilmeni mahdollisia altistumistilanteita, ei ollut Rahkosen mukaan mitenkään yllättävä tieto. Vastaavia altistumistilanteita on ilmennyt isoissa yleisötapahtumissa ympäri Suomea.

– Tämä oli odotettavissa. Tällä hetkellä esiintymisluvut ovat oikeastaan meidän ympäröiviä alueita lukuun ottamatta aika korkealla. Keskimäärin yksi tuhannesta ihmisestä on koronapositiivinen. Jos kerätään useita tuhansia ihmisiä samaan paikkaan, altistumiset ovat aika odotettavissa, Rahkonen kertoo.

Soite pyytää mahdollisessa altistumispaikassa vierailleita seuraamaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Mikäli sinulla ei ole oireita vaikka olet ollut mahdollisessa altistumispaikassa, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Soiteen puhelimitse. Riittää, että noudatat koronasuosituksia eli vähennät lähikontaktien määrän minimiin ja vältät tarpeettomia kokoontumisia, huolehdit huolellisesta kasvomaskin käytöstä, kahden metrin turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Mikäli lieviäkään oireita ilmenee, tulee varata aika koronatestiin.

Soiten alueella on todettu myös yksi uusi koronavirustartunta. Viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu yhteensä 12 koronavirustartuntaa. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei tällä hetkellä ole hoidossa koronaviruspotilaita.

//juttua päivitetty kauttaaltaan kello 16.15, lisätty Marko Rahkosen kommentit

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »