torstai 21.10.2021 | 21:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Yli odotusten – Juha Savela arvioi kolumnissaan pudotuspeleihin yltäneen Kannuksen Uran tätä ja myös tulevaa kautta, jolloin ykköspesiksessä nähdään myös paikallispelien paluu

Su 5.9.2021 klo 17:30 | päivitetty su 20:38

Vaikka Kannuksen Uran miesten ykköspesiskausi päättyi tappioon, kesän kokonaisuus menee kirkkaasti plussan puolelle. Ura näytti pitkin kesää hauista niin ennakkoarvioijille kuin vastustajillekin ja otti lopulta seurahistoriansa ensimmäisen nousukarsintapaikan. Tämän lähempänä miesten superpesistä ei ole Kannuksessa aikaisemmin oltu. Kausi meni yli odotusten.

Neljän parhaan pudotuspeleihin yltänyt Kannuksen Ura kuului ykköspesiskesän väriläiskiin, mutta pudotuspeleissä parempi voitti. Vaikka kahdesta voitosta pelattavissa ottelusarjoissa altavastaajillakin on paremmat yllätysmahdollisuudet, välierissä nähtiin, ettei sarjataulukko valehdellut. Kesän aikana 15 pistettä enemmän kerännyt Oulun Lippo oli pelin ratkaisevilla osa-alueilla edellä.

Uran tämän kesän menestyksen yksi kulmakivistä oli onnistunut yhteistyö kahden superpesisjoukkueen (Pattijoen ja Kempeleen) kanssa. Superin ringistä tulleet pelaajat olivat merkittävässä roolissa kesän aikana – eikä tällä ole tarkoitusta väheksyä paikallisten pelaajien panosta. Molempia tarvittiin.

Nykysapluunalla Ura toimii pelaajien kasvatusalustana superpesikseen. Oppia saavat superpesislainat: esimerkiksi Antti Karjaluoto ja Mikael Mäkelä ovat ensi kaudella lähellä paikkaa Pattijoen yhdeksikössä, Aappo Savikoski puolestaan otti jo kesken kauden paikan Kempeleen Kiristä ja Aleksi Patrikka on menossa samaan suuntaan. Samalla Ura toimii kasvatusalustana myös keskipohjalaispelaajille: mestaruutta jahtaavaan Manseen elokuussa siirtynyt Severi Tikkakoski on tästä tuorein esimerkki.

Uralla on nyt takana kolme nousujohteista kautta ykköspesiksessä, mutta mikä on Uran visio tulevaisuuteen? Jatkaako valitulla linjalla, jossa joukkue kootaan "hybridimallilla" superin lainamiehistä ja oman alueen kasvateista. Ja miten määritellään se nälkä, johon pelinjohtaja Eetu Rekonen lauantain pelin jälkeen viittasi. Onko ykköspesis oikea paikka vai pitäisikö yrittää satsata vielä ylemmäs eli superpesikseen? Se olisi haaste, joka vaatisi paitsi alueellista yhteistyötä myös mittavampaa taloudellista taustatukea. Isoja kysymyksiä kaikin puolin.

Uutta väriä seuraavaan kauteen tuo myös paikalliskilpailijan paluu, kun Haapajärven Pesä-Kiilat palasi muutaman vuoden tauon jälkeen ykköspesikseen. Pesä-Kiilat luopui muutama vuosi sitten ykköspesispaikastaan ja alkoi rakentaa uutta tulemista omien kasvattien varaan. Sunnuntaina työ palkittiin ykköspesispaikalla. Mielenkiintoista on nähdä, millaisen linjan Pesä-Kiilat nyt valitsee, kun se alkaa kokoamaan ensi kauden joukkuetta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »