lauantai 23.10.2021 | 01:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Kokkolan tori ja torielämä – Yhden hyvä on toisen huono

Ma 13.9.2021 klo 15:00

Vuosien saatossa Kokkolan ja ympäristön asukkaiden lempipuheen- ja valituksenaiheena on ollut Kokkolan tori ja torielämä. Kauan eläneet kokkolalaiset muistavat torin, joka oli osin päällystämätön, vain Suntin puoleinen reuna-alue oli mukulakivin päällystetty. Tämän alueen reunoilla oli pääosa torikauppaa käyvien myyntipaikoista.

Torin uudistamisesta puhuttiin kauan. Vihdoin arkkitehti Nils Stenmanin suunnitelma toteutettiin. Ja kas, heti alkoi uusi valitus: Tori on liian avara ja tori näyttää siksi tyhjältä; kuin olisi vähän myyjiä ja vähän väkeä. Todellisuudessa myyjiä ja asiakkaita oli sama määrä kuin ennenkin. Torikauppaa koetettiin pitää myös Mannerheiminaukiolla, mutta se oli liian pieni. Niinpä palattiin takaisin.

Tyytyväisyys lisääntyi, kun torin laitaan ilmestyi laiva, oikea purjealus. Se vain joutui seisomaan kuivalla maalla, kun arkkitehti kummemmin kuin rahapussin vartijatkaan eivät suostuneet uuteen torioperaatioon eli valmistelemaan tilaa torin kupeeseen, jotta alus voisi laskeutua omaan elementtiinsä, Suntin veteen. Yrittäjä suivaantui ja vei laivansa kahviloineen pois.

Nyt sitten taas valitetaan, että tori on autio ja tyhjä. Mikä neuvoksi? Totta puhuen tori vilkastuisi, jos siellä olisi runsaasti myyjiä ja hinnat kohtuullisia. Tila ei ole koskaan pahitteeksi. Sitähän voidaan rajoittaa tarpeen mukaan ja talvella sinne mahtuisi luistelupaikkakin kuten on ehdotettu. Luisteleehan presidenttikin Helsingissä Senaatintorilla.

Tori-ideointi on käynnissä. Varmaan päästään tekoihinkin. Mariseminen tuskin loppuu: onhan niin, että toisen hyvä on toisen huono - tai sitten toisinpäin

Sauli Koivukoski

Kokkola

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »