lauantai 23.10.2021 | 02:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Tekeekö Marinin hallitus velanoton Suomen ennätyksen?

Paavo Peltola
Pe 17.9.2021 klo 17:30

Onko niin, kuten näyttää, että Marinin hallitus hakee toimintansa velanoton Suomen ennätystä nimiinsä? Edellytykset siihen ovat olemassa, että hallituskautensa lopussa valtiontalouden velka on 150 miljardia euroa.

Vasemmistolaisten lahjakkuus talousasioiden hoidossa on pitkältä ajalta muistissa, kun Eka-yhtymän omistama vakuutusyhtiö Kansa haettiin konkurssiin 27 vuotta sitten ja taloushistorian suurinta konkurssia on puitu jo 27 vuotta. Ja lisänäytöksi käynee STS:n (Suomen Työväen Säästöpankin) johdossa toimineiden talousosaaminen. Eihän sitä ollut ja alulangan loppuminen lopetti osaamisen uhon.

Nyt vasemmiston nuoret ulaanit aikoivat kääntää vasemmistolaisten talousosaamisen uudelle uralle, mutta eihän se vanhalla tavalla toimien onnistu, sillä kakku on ensin leivottava ennen jakamista. Uskallan ennustaa, että Marinin hallituksen jättämää konkurssia puidaan ainakin nuo 27 vuotta, jopa enemmän.

Nyt kun tuota velkaantumista tarkastelee meidän kansanedustajien kannalta, joutuu ihmettelemään, miten liian suurella joukolla Arkadianmäen jakarandatuoleilla istuvilla on hällä väliä -tunnelma. Hehän ovat meidän kansanedustajiamme, ja heidän pitäisi puolustaa meidän suomalaisten etua. Lisäksi, kun yleisesti heitä pidetään tolkun ihmisinä, vaikkakin tuo sädekehä himmenee sitä mukaa, kun velkamäärä kasvaa. Siksi on syytä olla heistä huolestuneita, ettei heillä taida olla ihan kaikki muumit laaksossa.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »