torstai 21.10.2021 | 20:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Kun politiikka kiinnostaa, se kannattaa hyödyntää – Marinin Kokkolan vierailu sai nuoret pyytämään selfieitä

Tiina Ojutkangas
Ma 20.9.2021 klo 20:00

Pääministeri Sanna Marin kävi maanantaina Kokkolassa ja osoitti, että politiikka voi kiinnostaa ihmisiä. Tosin Marinin tapauksessa henkilökin varmasti innosti. Uuden sukupolven poliitikko herättää huomiota Suomessa ja ulkomailla.

Keski-Pohjanmaan ammattioppilaitoksella Kpedussa opiskelijat ottivat pääministerin vastaan tavalla, joka ei kenties ole aivan tavallista. Iloinen pääministeri jutteli nuorten kanssa ja oli jonkinlaisen fanituksenkin kohteena, kun selfieitä otettiin niin ammattioppilaitoksella kuin kaupungilla. On hienoa, jos nuoret löytävät samastumisen kohteita myös heistä, jotka hoitavat yhteisiä asioita.

Maanantai oli erinomaista mainosta myös keskipohjalaiselle ammattikoulutukselle, joka sai tuoda esiin ammattikoulutuksen ydinasioita Suomen korkeimmalle poliittiselle johdolle.

Pääministerinä Marin tutustui merikaupunkiin ensimmäistä kertaa. Tiiviissä aikataulussa hän tutustui Kokkolan kaupungin, Soiten ja yliopistokeskuksen asioihin. Kirjastossa pidetyssä yleisötilaisuudessa Marin kommentoi myös Kruunupyyn sotekysymystä.

Marin vaikutti olevan tietoinen siitä, että Kruunupyyn tilanne tulevalla hyvinvointialueella on herättänyt ristiriitaisia lausuntoja. Keskipohjanmaa on uutisoinut viime päivinä linjauksista, joiden mukaan ei olisikaan täysin selvää, että Kruunupyy voi hankkia sote-palvelunsa myös tulevaisuudessa Keski-Pohjanmaalta.

Pääministeri Marin ottikin Kruunupyyn tilanteeseen selkeästi kantaa maanantain vierailullaan. Asiaa kysyi Keskipohjanmaan Jukka Anias haastattelussa ja myöhemmin iltapäivällä valtiopäiväneuvos, pitkän linjan demaripoliitikko Kari Urpilainen yleisötilaisuudessa kirjastossa. Marinin käsitys asiasta on siis se, että lainsäädäntö mahdollistaa Kruunupyyn toiminnan jatkuvan entisellään.

Kokkolan kaupunginkirjastoonkin oli kerääntynyt runsas yleisö pääministerin vierailua todistamaan. Yleisökysymykset käsittelivät soten lisäksi muun muassa rokotuksia ja yliopistojen rahoitusta. Aluevaalit olisivat tuskin voineet saada parempaa buustia kuin pääministerin ja samalla SDP:n puheenjohtajan vierailusta.

Pääkirjoitukset ovat Keskipohjanmaan kannanottoja, jotka kuvastavat lehden periaatelinjaa. Kirjoitukset laatii Keskipohjanmaan toimitus. Periaatelinja on luettavissa lehden B-osan päivyrisivulta ja verkkopalvelusta.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »