torstai 9.12.2021 | 02:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Äidin ja lapsen pelastusetäisyys

La 16.10.2021 klo 13:00

★ ★ ★ ★

Houreuni. Ohjaus Claudia Llosa, 2021 Netflix

Filmeille keksitään iskevämmät, yleistävämmät kansainväliset nimet. Houreuni (Fever Dream) harhauttaa. Amandan (María Valverde) ja ystävän pojan Davidin (Emilio Vodanovich) kertojanäänet voivat olla tottakin.

Samanta Schweblinin romaaniin perustuva Houreuni sijoittuu Argentiinaan, mutta on kuvattu Chilessä. Tuottajamaina myös Peru, Espanja ja Yhdysvallat. Kauhumysteerin uhka on psykologista laatua. Aikatasot poimuilevat häikäisevästi.

Kirjailijaa innoitti Argentiinan iso saasteongelma. Geenimuunneltu sato kestää enemmän kasvimyrkkyjä, mikä pilaa pohjaveden. Näillä alueilla ilmenee eniten keskenmenoja ja vauvojen epämuodostumia. Tätä taustaa vasten Houreunen kysymyksiä herättävät lapsikuvat tulevat ymmärrettäviksi.

David on sairastunut pienenä. Epätoivoinen äiti vei lapsen ”Vihreään taloon” parantajan luo. Poika ei ole entisensä. Amanda pelkää samaa kohtaloa tyttärelleen. Draama syntyy äitien ainaisesta pahimman mahdollisen huolesta. Alkuperäisnimi Distancia de rescate merkitsee pelastusetäisyyttä: ehtiikö äiti apuun lapselle?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »