torstai 2.12.2021 | 11:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mitä merkitsee vihreä siirtymä ja ilmastopaketti? Kokkolassa keskustellaan maanantaina Euroopan tulevaisuudesta elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla – Seminaari on katsottavissa täältä

Päivi Savela
Pe 15.10.2021 klo 09:05 | päivitetty ma 11:43

Kokkolassa keskustellaan maanantaina Euroopan tulevaisuudesta elinkeinoministeri Mika Lintilän

johdolla. Tilaisuus järjestetään maanantain Kokkolan kaupungintalolla ja sitä voi myös seurata etänä. Tilaisuus alkaa kello 10.

Keskustelutilaisuuden aiheina ovat EU:n vihreä siirtymä ja valmiuspaketti-55:n tarjoamat mahdollisuudet suomalaisille yrityksille.

Vihreä siirtymä on EU:n elpymis- ja palautumissuunnitelma, joka tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalin hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista. Suunnitelman rahoitus on 822 miljoonaa euroa.

Valmiuspaketti-55 on ilmastopaketti, jonka tavoitteena on varmistaa, että EU saavuttaa ilmastotavoitteensa vuonna 2030. Silloin EU:n kasvihuonepäästöjen tulee olla 55 prosenttia pienemmät kuin vuonna 1990.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tapasi ennen seminaaria Sievin Teollisuuspuisto Oy:n toimitusjohtaja Ari Mickosin, Toholammin kunnanjohtajan Jukka Hillukkalan ja Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtajan Petri Jylhän.

Osana Euroopan tulevaisuuskonferenssia suomalaiset ministerit kutsuvat suomalaisia ympäri maan keskustelemaan EU:sta ja sen tulevaisuudesta Eurooppa olemme me -kiertueelle.

– Kokkola on yksi Suomen keskeisistä akkuteollisuuden keskittymistä. Olemme Suomessa rakentamassa maailmanlaajuisesti johtavaa, kestävää akkujen arvoketjua osana eurooppalaisia markkinoita. Akkuteollisuus on voimakkaasti kasvava teollisuuden ala. Myös EU:n tavoitteena on luoda maanosaan innovatiivinen, kilpailukykyinen ja kestävä akkuteollisuus, johon meillä on paljon annettavaa, elinkeinoministeri Lintilä sanoo tiedotteessa.

Ministeri Lintilän lisäksi tilaisuudessa puheenvuoron pitää Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila. Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen pitää tilaisuudessa videotervehdyksen.

Elinkeinojen tulevaisuus ja yrittäjyys -paneelikeskusteluun osallistuvat ministerin lisäksi Kokkolan Sataman toimitusjohtaja Torbjörn Witting ja Nord Starin hallituksen puheenjohtaja Olli Lindkvist.

Tapahtuman moderaattorina toimii KPK Yhtiöiden sisältöjohtaja, Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

//Uutiseen on lisätty kuva seminaaripaikalta kello 10.08////

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »