maanantai 6.12.2021 | 20:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Ihmisestä on tullut tunteeton ja rahan sokeuttama – Milloin on ihmiskunnan heräämisen aika?

Su 17.10.2021 klo 16:00

Ihmiskunta on menettänyt kosketuksen luontoon, sen arvo nähdään lähinnä vain rahassa. Kaiken mitä luonnosta voi irti saada, muutetaan rahaksi. Makea vesi kuin sen kalat, niin kuin myös puut, kalliot ja metsän eläimistä ne osat joista voi vain rahaa saada. Raha on sokaissut ihmiskunnan. Myös lapsia käytetään rahan välineenä, työvoimana kehittymättömissä maissa ja huostaanottobisneksessä kotimaassamme, vanhemmat ja lasten läheiset mitätöiden.

Ihmisestä on tullut julma ja häikäilemätön, raha ja sen kautta saatava valta on muuttanut ihmisen tunteettomaksi luontoa, sen eläimiä ja jopa omaa lajiaankin kohtaan. Suomessa alkaneen holtittoman rakentamisen varjolla tuhotaan surutta arvokkaitakin luontokohteita, sen eläimistöstä välittämättä. Tästähän saavat metsänomistajat, arkkitehdit ja rakennusfirmat rahaa. Sitä ei kuitenkaan ajatella, miten ihmiset näissä taloissa voivat asua, kun ilmaston lämpötila vaihtelee äärilaidasta toiseen ja miten nämä talot kestävät säiden ääri-ilmiöt.

Ne vähäiset lapset ,jotka tänne syntyvät, viettävät elämänsä kerrostalojen väliin rakennetuissa pihoissa, joissa on valmiita leikkiin tarkoitettuja telineitä, varsinaista vapaata luontoa ei lapset juurikaan näe.

Ihminen voi yhä huonommin kaiken luonnon tuhoamisen, rakentamisen ja lastenriiston keskellä. Luonto on näyttänyt jo sen että olisi suunnanmuutoksen aika, mutta milloin se toteutuu? Milloin on ihmiskunnan heräämisen aika?

Birgitta Wulf

Ihminen voi yhä huonommin kaiken luonnon tuhoamisen, rakentamisen ja lastenriiston keskellä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »