torstai 2.12.2021 | 03:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Seppo Luokkala kolumni: KPV palaamassa takaisin todellisuuteen?

Ti 19.10.2021 klo 17:22 | päivitetty ti 22:47

Kahdeksan vuotta Matti Laitinen pyöritti Kokkolan Pallo-Veikkojen edustusjoukkueen toimintaa, kunnes päätti löytää vähälle vapaa-ajalleen jotakin muuta sisältöä. Laitisen ilmoitus ratkaisustaan ei ollut yllätys. Kun KPV:n Juniorit ry:n sarjapaikkaa vuokrattiin KPV Yhtiöille vuoden kerrallaan, saattoi järjestelyn loppumista odottaa jokaisena syksynä. Ja nyt tuli se hetki.

Moinen toiminta vei tietysti pohjan pois kaikelta pitkäjänteisyydeltä. Jalkapalloyleisölle se toi laadukkaampaa sirkushuvia ja Matti Laitiselle selkeää rahanmenoa. KPV Yhtiöiden meriitiksi ja historiaan kirjoitettavaksi jää nousu liigaan ja sieltä pikainen putoaminen.

Liigavuosi oli jotakin, johon me 1960-luvulta lähtien KPV:tä seuranneet emme juurikaan uskoneet. Laitisen rahoilla siitä tuli totta, eikä muuta oikein voinut vaatiakaan. Oli kova suoritus laittaa omakotitalon verran omia pelimerkkejä ammattilaisjoukkueen pyörittämiseen vuositasolla. Harvalla on siihen mahdollisuus, saati sitten intoa.

Laitisen aika KPV:ssä päättyy, kun edustusjoukkue pelaa viikonloppuna merkityksettömän ottelun PK-35:ttä vastaan. Elämä jatkuu ja pallo pyörii sen jälkeenkin. Vihreässä seurassa on seuraavaksi mietittävä, ketkä peliä pyörittävät ja millä tasolla?

Ellei jostakin löydy lähiviikkoina uutta Mattia, tai seuraan ja lajiin kovasti tykästynyttä maksuvalmista kaveriporukkaa, lienee KPV:llä edessä paluu takaisin todellisuuteen.

Jo Laitisen ollessa seuran johtokunnassa ja myöhemmin johdossa, pyrki KPV pontevasti Kakkosesta Ykköseen. Viimein hanke toteutui, mutta jo silloin kävi selväksi, että ilman muualta hankittuja ammattilaisia ei Ykköseen olisi noustu.

Omien poikien peluuttamisesta, tai pikemminkin penkillä istuttamisesta, on toimittajakin saanut kuulla tälläkin kaudella jatkuvaa rutinaa. Hyvin ilmeistä on, että jatkossa ns. omat pojat saavat KPV:ssä vastuuta kuin ennen vanhaan.

Käytännössä liikevaihdon olennainen putoaminen tietää siirtymistä puoliammattilaisuuteen tai suorastaan harrastamiseen. Eli ilman uusia rahoittajia pelaa KPV jatkossa joko Kakkosessa tai Kolmosessa.

Nykyjoukkueessa on mukana noin kahdeksan kappaletta KPV:n omia kasvatteja. Kakkoseen tästä joukosta saisi jonkinlaisen joukkueen rungon. Ei kuitenkaan sellaista, jolla pysyttäisiin varmuudella sarjassa. Ykkösen tason pelaajia heistä on korkeintaan puolet.

KPV:n Juniorit ry:n johtokunta joutuu tekemään vaikean päätöksen. Koska talous aiotaan pitää tasapainossa, ei ammattimiehiä haalita vihreään paitaan maailman kentiltä. Mikään ei liioin takaa sitä, että parhaat omat kasvatit haluaisivat jatkaa seurassa nauttien pientä kulukorvausta tai pelkästään rakkaudesta kasvattajaseuraan. Varsinkin maajoukkuetaustaisille nuorille luulisi olevan ottajia jopa liigaseuroja myöten.

Kun kaupungin juniorituotanto on jalkapallossa mitä on, ei siirtyminen Kolmoseen ole ollenkaan poissuljettu vaihtoehto.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »