torstai 2.12.2021 | 12:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ajokeli parani iltaa kohti Jokilaaksojen alueella: poliisin mukaan lähes kaikissa onnettomuuteen joutuneissa autoissa oli kesärenkaat – Uudenkaarlepyyn torilla kolisi illalla

Tapio Lehtinen, Kristian Sundqvist
Ke 20.10.2021 klo 07:53 | päivitetty ke 21:29

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella tapahtui useita kolareita ja ojaanajoja talvisessa ajokelissä keskiviikkoaamuna. Poliisin mukaan lähes kaikissa onnettomuuteen joutuneissa autoissa oli kesärenkaat.

Neljä ihmistä loukkaantui kahden henkilöauton nokkakolarissa valtatie 8:lla Kalajoen ja Himangan rajalla aamukuudelta. Loukkaantuneet kuljetettiin hoidettaviksi Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Ajokeli oli onnettomuushetkellä talvinen.

– Toinen autoista lähti heittelehtimään ja osui toisen auton keulaan. Molemmat autot päätyivät ojaan, toinen autoista kellahti katolleen, kertoi päivystävä palomestari Petri Lehkonen.

Pelastuslaitos joutui leikkaamaan katolleen kääntyneestä autosta katon pois.

Onnettomuuspaikalla oli satanut räntää ja keli oli talvinen. Pelastustoimenpiteet ja onnettomuuspaikan raivaustyöt haittasivat tieliikennettä noin tunnin ajan.

Lehkosen mukaan Kalajoella tapahtui useita ojaanajoja aamupäivän aikana. Yksi niistä tapahtui valtatie 8:n ja satamatien risteyksessä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Muita henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtui Kalajoen keskustassa ja Reisjärvellä.

Valtatie 8:n varrella Rahvossa, yhdeksän kilometriä Kalajoelta Oulun suuntaan, liikenne ruuhkautui onnettomuuden seurauksena.

Puoli seitsemän aikaan aamulla pelastuslaitos sai hälytyksen Sievintielle Ylivieskaan. Henkilöauto oli suistunut katolleen ojaan. Kuljettaja pääsi pois ajoneuvosta ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen. Ensihoito tarkasti kuljettajan ja kuljetti hänet terveyskeskukseen.

Lisäksi Haapajärvellä rekan peräkärry kaatui tielle Ouluntiellä.

Ajokeli Jokilaaksojen alueella parani päivän edetessä ja liiemmiltä vakavammilta onnettomuuksilta ainakin alkuiltaan saakka vältyttiin.

– Ojaanajoja on kyllä edelleen ollut, kertoi päivystävä palomestari Matti Virtanen.

Pääväylät eivät klo 17 aikaan olleet hänen mukaansa enää juurikaan liukkaita, mutta pienemmillä teillä saattoi sohjoa olla.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella vallitsi päivän aikana märkä, mutta normaali ajokeli eikä kelin myötävaikuttamia onnettomuuksia raportoitu.

Uudenkaarlepyyn torilla kylläkin sattui illalla puoli yhdeksän aikoihin henkilöauton ja mönkijän yhteentörmäys. Se ei aiheuttanut vakavia henkilövahinkoja.

///Juttua on päivitetty kauttaaltaan kello 14.50///Päivitetty kello 17.30 Matti Virtasen kommenteilla ja Pohjanmaan tilanteella. Päivitetty myös otsikkoa. /// Päivitetty klo 21.27 tiedolla Uudenkarlepyyn torin onnettomuudesta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »