torstai 9.12.2021 | 02:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten koronanyrkki jatkaa etätyösuositusta vuoden loppuun saakka – Koko alue jatkaa edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa: Viime viikolla 94 uutta tartuntaa

Minna Mustonen
Ke 27.10.2021 klo 13:12 | päivitetty ke 13:18

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 27.10.2021 arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Epidemia jatkuu Soiten alueella vakavana ja alue on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Alueellista etätyösuositusta jatkettiin vuoden loppuun saakka.

Viime viikolla Soiten alueella todettiin yhteensä 94 uutta koronavirustartuntaa. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 221 / 100 000.

Viime viikolla otettiin yhteensä 1484 koronatestiä, joista 6,5 prosenttia oli positiivisia.

Nyt todetuista tartunnoista pystyttiin viime viikolla jäljittämään 90 prosenttisesti.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kolme koronaviruspotilasta.

Koronavirustartuntoja esiintyy edelleen pääasiassa rokottamattomien tai vajaan rokotussarjan saaneiden keskuudessa. Tartuntoja esiintyy tällä hetkellä eniten alle 10-vuotiailla sekä 10-19-vuotiaiden ikäryhmässä. Tartunnoista suurin osa on perhepiirissä tapahtuneita tartuntoja.

Tartunnanlähteinä ovat olleet myös työpaikat ja koulut.

Mahdollisten altistustilanteiden listausta on päivitetty. Listaus kaikista mahdollisista altistumispaikoista Soiten alueella: https://korona.soite.fi/altistumispaikat/

– Suosittelemme vahvasti hankkimaan täyden koronavirusrokotussarjan, sillä koronavirus ei ole häviämässä ja jatkossa taudilta on hyvin vaikea välttyä. Rokote suojaa paitsi yksilöä itseään myös koko yhteiskuntaa. Rokotusten teho käy selkeästi ilmi nykyisestä epidemiatilanteesta, sillä tartunnat keskittyvät rokottamattomiin tai vasta hiljattain rokotuksen saaneisiin. Koronavirus on selkeästi turvallisempaa kohdata rokotettuna. Itse rokotteeseen liittyy huomattavasti pienemmät riskit kuin koronavirustartuntaan, patistellaan Soitelta.

Soiten alueella rokotusten painopiste on siirretty ajanvarauksettomiin walk-in-rokotuspäiviin, jolloin rokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Walk-in-päivissä annetaan sekä ensimmäisiä, toisia että kolmansia rokotusannoksia.

Walk-in-päivien aikataulut löytyvät Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi/koronarokotteet/

Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 3.11.2021 arvioimaan alueellista koronavirustilannetta ja suosituksia.

Mikäli alueelliseen koronavirustilanteeseen tulee muutoksia, kootaan viranomaisryhmä koolle tarvittaessa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »