torstai 9.12.2021 | 03:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Kokkotyösäätiön toiminnan alasajon hinta

Ke 27.10.2021 klo 16:15

Minna Mustosen artikkelissa (KP 27.10.2021) tulee esille se, että Kokkotyö-säätiötä ei enää ole. Tämän palvelun lopettaminen on vaikuttanut Pohjanmaan Ely-keskusalueella työmarkkinatuen saajien määrään ja työttömyysjaksojen pitkittymiseen.

Artikkelista tulee esille myös kootut selitykset työttömyyden kuntakokeilusta: ”…ei ole vielä päässyt käyntiin ja pureutumaan työttömyyteen… yhteistyöverkoston kuntakokeilulle osoittamat henkilöstöresurssit eivät ole toteutuneet odotetusti… kokonaisprosessien työstäminen on vienyt aiottua kauemmin ja asiakasmäärät ovat korkeat työntekijää kohden."

Tuossa kuvatussa ei ole mitään sellaista, mikä ei ole ollut tiedossa.

Kokkotyö-säätiön erityisarvo oli juuri siinä, että se pitkän toimintansa aikana loi toimivat kokonaisprosessit yhteistyökumppaneiden ja yritysten kanssa.

Toiminta ei voi perustua yhteistyöverkoston henkilöstöresursseihin, vaan siihen, miten näillä resursseilla saadaan yhteiskunnan eri toimijatahot yhdessä kantamaan vastuuta siitä, että jokainen voi oman toiminta- ja työkykynsä mukaisesti kokea olevansa osallinen.

Kokkotyö-säätiössä oli taitoa tuoda yrityksille näkökulmia siihen, miten yrityksissä voidaan luoda toimivia käytäntöjä työttömille ja osatyökykyisille työllistyä työkyvyn mukaisesti.

Kokkolan kaupunginhallitus on päättänyt esittää lisärahoitusta 950 000 euroa.

Mikä olikaan Kokkotyö-säätiön kustannusvaikuttavan toiminnan tarvitsema lisärahoitustarve?

Oma ehdotukseni oli Kokkotyö-säätiön toiminnan kehittäminen kaikkien asianosaisten kesken.

Ulla Aspvik,

Terveystieteiden tohtori,

Alaveteli

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »