torstai 2.12.2021 | 01:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Rahalla on iso valta yhteiskunnassa ja siksi verotietojakin julkaistaan

Tiina Ojutkangas
Ke 10.11.2021 klo 20:00

Verotietojen julkisus ja julkaiseminen herättävät tunteita. Keskipohjanmaan verkkopalvelussa kävi keskiviikkona valtava vipinä, kun verokonetta käytiin tutkimassa ja tulotietoihin liittyviä juttuja luettiin. Se tiedetään, että jutut kiinnostavat. On totta, että verotietojen julkaisemisella tyydytetään myö ihmisten uteliaisuutta.

Verotietojen julkisuutta voi paheksua, mutta tuskinpa siihen kannattaa kovin paljon käyttää energiaa. Verotiedot ovat julkisia ja tiedot saadaan verottajalta. Ihan ymmärrettävää toki on, että omien tulojen julkaiseminen ei välttämättä tunnu miellyttävältä eikä kenenkään ole pakko roikkua verokoneessa.

Isojen yritysten johtajien tulot voivat kertoa muun muassa yrityksen vaikutusvallasta. Päättäjien tulotaso voi kuvastaa taloudellista ja yhteiskunnallista valtaa. Rahalla on iso valta suomalaisessa yhteiskunnassa. Yleensä hyvin ansaitsevat ihmiset maksavat myös runsaasti veroja. Lisäksi yritykset maksavat veroja. Verotietojen julkaisemisen taustalla ei ole paheksua isotuloisia vaan avata yhteiskuntaa tältäkin osin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »