torstai 2.12.2021 | 03:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Minna Mustosen kolumni: Jouluttajat iskevät, kolumnin voi myös kuunnella tai katsella

Su 14.11.2021 klo 06:30

Marraskuuta on päästy jo sen verran pitkälle, että kehtaa kertoa alkaneensa jouluttamaan. Todelliset jouluttajat aloittavat jo lokakuussa, mutta sitä ei voi ääneen missään sanoa, koska aiheuttaa pahennusta.

Heti kun illat pimenevät me jouluttajat kaivamme kätköistä kanelin ja uuniomenan tuoksuiset kynttilät ja saatamme alkaa puuhaamaan jouluvalojen kanssa. Trendikästä olisi puhua kausivaloista, mutta minulle jouluvalot on jouluvalot ja sillä sökö.

Jouluttaminen on sitä, että kuuntelee muutamia joululauluja, leipoo ensimmäiset pellilliset torttuja ja illan tullen toppaa kaupasta ostettua piparia glögimukiin.

Paljon olen kuullut huokailuja siitä, että liian aikaisin aloitetaan joulutohinat, eikö mukamaste vähempikin riittäisi?

Varmasti riittäisi, ei kahta puhetta moisesta.

En ymmärrä keneltä se mukamaste on pois, että meitä hurjia jouluttajia on joukossa.

Joulussa on totta vieköön väkevän kaupallinen saundi, mutta vähemmälläkin pääsee.

Itseään voi lohduttaa sillä, että ihan kaikkia lasten hurjimpia lahjatoiveita ei ole missään nimessä tarkoituskaan toteuttaa. Kukaan ei voi kuuta taivaalta noutaa, eikä sen jälkeen Otavan tähtiäkään.

Onko joulu lasten juhla?

Totta kai on, ihan yhtä paljon kuin äitien, isien, mummujen, vaarien, tätien ja setien juhlaa. Lapset kuuluvat kaikkiin juhliin, mutta joulu on joulu ilman lapsiakin.

Kaikki askartelut voi vallan hyvin tehdä lasten kanssa, tai pelkästään itsekseen.

Kipaisee hakemassa lähimetsästä muutaman tuulessa katkenneen oksan karahkan tai kuusesta pudonneen oksanhaaran, vanhasta ylihuopuneesta villapaidasta leikkelee sydämiä, possuja ja tähtiä asetelmaan.

Kuistin pöydällä kynttilän valossa näyttää ihan täydelliseltä, eikä maksanut yhtään mitään.

Paperista leikatut lumihiutaleet ovat vallan hurmaavia ikkunoissa, ja jos hurjaksi heittäytyy, ne voi dipata sulatettuun kynttilän perskeeseen ja saa lumihiutaleeseen ryhtiä.

Illan pimetessä, kynttilöiden syttyessä, edessä kimalteleva kaunis kuppi täynnä höyryävää mausteista glögiä voi pistellä vaikka pasianssia, jos ei ole itsensä lisäksi muuta seuraa.

Jouluttaminen on sitä, että tulee hyvä mieli itselle, parasta on tietysti silloin jos pystyy hyvää mieltä ympärilleen levittämään.

Itsestä on hyvä aloittaa.

En ymmärrä keneltä se mukamaste on pois, että meitä hurjia jouluttajia on joukossa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »