maanantai 29.11.2021 | 20:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

KD Keski-Pohjanmaan piirin mielipide: Kansalaisilla on säilyttävä vaikuttavat lähipalvelut

Ma 15.11.2021 klo 19:45

Sote-uudistus ravistelee tärkeintä, mitä julkiselta puolelta odotamme: terveyden ja hoivan turvaamista. Kuinka käy niiden palveluiden, joita tarvitsemme? Monella meistä on myös huoli siitä, kuinka oman kunnan ääni kuuluu uusilla hyvinvointialueilla.

KD Keski-Pohjanmaan mielestä kansalaisilla on säilyttävä vaikuttavat, mielekkäät ja kätevät lähipalvelut. Digipalvelujen käytön tulee olla mahdollisuus, ei uhka. KD:n ehdotus on, että palveluverkkoa ei karsittaisi yksinkertaisella enemmistöllä ja kunkin kunnan alueelta tulisi edustajia vähintään johonkin hyvinvointialueen lautakuntaan. Oman puolueen sisällä perustamme alueen ehdokkaista koostuvan neuvottelukunnan, joka takaa sen, että kaikista alueen osista kulkee tieto aluevaltuustoon valituille, jotka myöskin sitoutuvat toimimaan koko hyvinvointialueen parhaaksi.

Palveluissa on painotettava ongelmien ennaltaehkäisyä ja matalan kynnyksen palveluja, yhteistyötä yritysten ja yhdistysten kanssa, sekä henkilökunnan työhyvinvoinnista huolehtimista. Hallinnon on oltava avointa ja kustannuksien läpinäkyviä ja vertailtavia. Näin pystytään pitämään palvelut laadukkaina.

Vanhustenhoivan tasoa on nostettava neljällä takuulla; ruokailu-, hygienia-, ulkoilu- ja yhteisötakuilla. Hyvä ja kunnioittava hoito on taattava aivan alusta viimeisiin elinvuosiin saakka. Lisää rahaa tarvitaan hoitovelan ja hoitajapulan purkuun. Tämän johdosta KD tulee eduskunnassa esittämään 0,5 miljardin lisäystä sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Käytäthän ääntäsi aluevaaleissa! Olemme isojen muutosten ja mahdollisuuksien äärellä.

Hanna-Lea Ahlskog

KD Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja

Merja Heikkilä

KD Keski-Pohjanmaan piirisihteeri

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »