maanantai 29.11.2021 | 19:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Metsien hoito ja käyttömahdollisuus pysyttävä suomalaisten käsissä

Ma 22.11.2021 klo 16:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Edelleen tuodaan voimakkaasti esille Suomen hallituksen ja EU-jäsenten ajatuksena, että Suomen metsiä pitää suojella lisää. Muun muassa televisiohaastattelussa vihreiden kansanedustaja toi esille, että Suomen metsistä pitää suojella 30 %. Tämä kannanotto oli jyrkempi mitä EU:n suunnasta esitetään. Samoja voimakkaita kannanottoja esittävät muutkin vihreiden kansanedustajat ja EU-parlamentaarikot.

Ei voi metsäammattimiehenä, eläkeläisenä ymmärtää, että suojelemalla lisää metsiä saadaan aikaan paremmat hiilinielut ja huolehditaan paremmin metsien monimuotoisuudesta. Suomen metsät on noin vuosisadan aikana saatu hyvään kuntoon ja niiden hiilinielut ja monimuotoisuus on kunnossa, mutta tilanne huononee liian innokkaalla suojelulla.

Suomessa on riittävästi erilaisia suojelualueita joilla pidetään kunnossa monimuotoisuus. Erilaiset suojelualueet antavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, luonnossa liikkumiseen, tähän mahdollisuuteen voidaan lisätä myöskin vapaa liikkuminen metsissä.

Luonnon suojelu on tärkeä asia, mutta siitä on huolehtia oikein. Pitää huolehtia hiilinielusta niin, että se on mahdollisimman suuri. Se ei toteudu luonnon suojelualueita lisäämällä, vaan metsien hyvällä oikealla hoidolla ja käytöllä.

Tähän toivon vihreiden perehtyvän: metsien oikeaan hoitoon ja sen vaikutukseen hiilinieluun ja metsien monimuotoisuuteen, eikä ajavan liian innokkaasti, umpimähkäisesti asiaa.

Nyt on Suomen hallituksella, kansanedustajilla ja europarlamentaarikoilla tärkeä tehtävä suojelle Suomen ”itsenäisyyttä” metsien hoidon ja käytön sallimiseksi suomalaisten metsäomistajien ja metsäammattimiesten käsissä myöskin tulevaisuudessa, sekä tehdä mahdolliseksi Suomen metsäteollisuuden toimia yhteiskunnan hyväksi.

Mauno Isohanni

Metsäätalousins.

Ylivieska

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »