torstai 2.12.2021 | 12:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Linnan juhlat on peruttu heikentyneen koronatilanteen vuoksi

STT\, Anniina Korpela
To 25.11.2021 klo 13:41 | päivitetty to 15:10

Helsinki

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlia ei järjestetä huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Presidentti Sauli Niinistön lausunnon asiasta välitti tasavallan presidentin kanslia. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Niinistön mukaan juhlavierailta ei voitaisi lainsäädännön nojalla vaatia ja tarkastaa koronapassia.

– Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on, lausunnossa sanotaan.

Kaikki tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut saavat Niinistön mukaan kutsun myös ensi vuonna Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle.

– Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta.

Viime viikolla ehdittiin ilmoittaa, että itsenäisyyspäivää juhlittaisiin Presidentinlinnassa tänäkin vuonna erityisjärjestelyin ja tavallista pienimuotoisemmin. Juhlassa oli tarkoitus tänä vuonna muistaa ja kunnioittaa terveydenhuollon työntekijöitä.

Lähes koko vierasjoukon oli määrä olla ensikertalaisia. Vieraslistalla oli muun muassa terveydenhuollon työntekijöitä ja vapaaehtoistyöntekijöitä.

Lue myös:

Krista Kiuru varoittaa: Suomessa jäljellä enää yksi tehohoitopaikka koronapotilaille, leikkaustoimintaa ajettava pian "radikaalisti alas"

Krista Kiuru tiedotustilaisuudessa: Anniskelua rajoitetaan kello 17 lähtien, rajoituksen voi välttää koronapassia käyttämällä

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »