torstai 2.12.2021 | 12:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten koronatestaus ja -rokotukset pois pelistä lauantaina – Syynä potilastietojärjestelmän päivitys

Vili Ruuska
To 25.11.2021 klo 14:24

Soiten koronavirusnäytteenotto sekä koronarokotustoiminta ovat tauolla tulevana lauantaina. Syynä on järjestelmäpäivitys: Soite päivittää potilastietojärjestelmä Lifecaren uuteen versioon lauantaina kello 7–23.

Myöskään sähköisestä Omaolo-palvelusta ei voi varata aikoja lauantaina 27.11. Päivitys voi aiheuttaa hitautta ja jonoja myös Soiten muissa palveluissa kyseisenä päivänä. Koronanäytteenottoon pääsee jälleen sunnuntaina 28.11.

Soiten koronavalmiusryhmän silmissä alueellinen koronatilanne ei ole muuttunut miksikään. Epidemiatilanne Soiten alueella on edelleen vakava, vaikka ilmaantuvuusluku ja tapausmäärä ovat laskussa. Riski koronavirustartunnan saamiseen on korkea Soiten alueella.

Kahdelta viimeisimmältä viikolta laskettava ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 226 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti. Koronatartuntoja todettiin yhteensä 175 tapausta kyseisen seurantajakson aikana.

Koronavirusnäytteitä otetaan Soiten alueella runsaasti: noin 2 000 näytettä viikossa. Viime viikolla näytteistä positiivisia oli 5,5 prosenttia. Viime viikolla 53 prosenttia tartunnoista todettiin jo ennestään karanteenissa olevilta.

Koronavirustartuntoja esiintyy edelleen pääasiassa rokottamattomien tai vajaan rokotussarjan saaneiden keskuudessa. Todetuista tartunnoista pystytään jäljittämään 80 prosenttia. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kolme koronaviruspotilasta.

Soite patistaa alueensa asukkaita rokottautumaan. Kolmatta rokotusannosta suositellaan kaikille yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 6 kk (immuunipuutteisilla 2 kk). Toiseen rokotukseen kannustetaan hakeutumaan, kunhan ensimmäisestä rokotekerrasta on kulunut kuusi viikkoa. Vielä rokottamattomien tulisi hakeutua koronatestaukseen viipymättä hyvin lievissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa.

Ajan koronarokotukseen voi edelleen varata netissä tai puhelimitse numerosta 06 828 7488. Puhelinajat ovat maanantaista torstaihin kello 9–15, perjantaina kello 9–14. Ajan rokotukseen voi varata myös omasta terveyskeskuksesta.

Koronarokotusten etenemistä voi seurata Soiten koronarokotemittarista, joka päivittyy maanantaisin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »