torstai 11.8.2022 | 02:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Norjan Therese Johaug kipusi naisten takaa-ajokisan voittajaksi – Krista Pärmäkoski neljäs Rukan pakkaskisassa

Su 28.11.2021 klo 15:36

Kuusamo (STT)

Norjalaistähti Therese Johaug palasi voittajaksi maastohiihdon maailmancupissa, sillä hän nousi kakkossijalta voittoon Rukan takaa-ajokilpailussa. Johaug ohitti eilisen voittajan Ruotsin Frida Karlssonin noin kuuden kilometrin kohdalla ja tuli maaliin 7,8 sekuntia ennen Karlssonia.

Krista Pärmäkoski hiihti valtaosan matkaa kärkikaksikon takana viiden naisen ryhmässä. Porukan vahvin oli Norjan Heidi Weng, joka hiihti kolmanneksi.

Eilisestä sijalla parantanut Pärmäkoski oli kisan neljäs, kun maalikameran kuvan tarkastaminen varmisti hänen sijoituksensa. Tiukassa loppyvenytyksessä taakse jäi Yhdysvaltain Rosie Brennan. Kerttu Niskanen tuli pakkaskisasta maaliin yhdeksäntenä.

Kilpailusta jäi pois 13 hiihtäjää, muun muassa Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Vilma Nissinen.

Aleksandr Bolshunov vei venäläisten mieshiihtäjien kärkitaistelun maastohiihdon maailmancupin pakkaskisassa Kuusamossa. Kisan neljä parasta oli venäläisiä, ja kahdeksan parhaan joukossa oli kuusi venäläistä. Toisena maaliviivan ylitti Sergei Ustjugov ja kolmantena Artjom Maltsev.

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun asetelma muuttui kireän pakkasen takia, sillä muun muassa eilisen voittaja Iivo Niskanen ja kuusi norjalaishiihtäjää jäivät pois Rukan kisasta. Poisjääntejä oli yhteensä 17, mukaan lukien Sveitsin Dario Cologna.

Niskasen valmentaja Olli Ohtonen kertoi Ylen tv-haastattelussa luottavansa suojattinsa ratkaisuun kilpailemisesta. Eilen Rukalla oli myös kylmä, mutta perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä oli Niskaselle tärkeämpi matka kuin vapaan hiihtotavan kilpailu.

Bolshunov ratkaisi kilpailun vahvalla loppuvedollaan. Ustjugov jäi 0,5 sekuntia ja Maltsev 0,7 sekuntia.

Sunnuntain miesten kisan paras suomalainen oli viikonlopun yllättäjä Remi Lindholm. Maajoukkueen riveissä Rukalla kilpaillut 23-vuotias Lindholm otti eilisen tavoin maailmancupin pisteitä 20. sijallaan. Eilen hän oli 25:s perinteisellä hiihtotavalla. Suomalaisista pisteille hiihti myös Perttu Hyvärinen 22. sijallaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »