maanantai 24.1.2022 | 12:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronatilanne on huonontunut Pohjois-Pohjanmaalla – OYS peruu kiireettömiä ajanvarauksia ja lisää paikkoja teho-osastolla

Anne Mattila
Ma 29.11.2021 klo 14:22

Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) on viikonlopun aikana kasvanut. Maanantaiaamuna sairaalassa oli koronan vuoksi hoidossa 25 potilasta, joista teho-osastolla kahdeksan.

OYS valmistautuu potilasmäärän kasvuun edelleen ja peruu kiireettömiä ajanvarauksia. Teho-osastolla otetaan käyttöön lisäpaikkoja.

Suurin osa hoitoa vaatineista potilaista on ollut rokottamattomia. Elokuun alusta OYS:ssa on hoidettu yhteensä 127 koronapotilasta, joista 80 prosenttia eli 102 henkilöä on ollut kokonaan rokottamattomia. Yhden rokotteen saaneita on ollut kahdeksan henkilöä ja kaksi rokotetta saaneita 17 henkilöä.

OYS painottaa, että tärkein keino epidemian hillitsemiseksi tässä vaiheessa on riittävän korkea rokotekattavuus. Rokotettuna sairaalahoitoon joutuneet ovat yleisimmin iäkkäitä tai heillä on jokin muu rokotteiden tehoa heikentävä sairaus.

– Näyttää väistämättömältä, että rokottamattomat sairastuvat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ennemmin tai myöhemmin. Paitsi, että seuraukset voivat olla hyvin vakavat ihmiselle itselleen, heijastuu tartunta aina myös muualle yhteiskuntaan. Emme voi siis enempää korostaa rokotteiden ottamisen tärkeyttä, OYS:n vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala painottaa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 30. marraskuuta arvioimaan tilannetta ja tekee tarvittaessa linjaukset uusista rajoituksista ja suosituksista.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »