torstai 11.8.2022 | 20:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronarajoitukset kiristyvät Pohjois-Pohjanmaalla – Tarkoitus on kieltää yli 20 henkilön kokoontumiset

Ismo Kunelius
Ke 1.12.2021 klo 15:53

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusten kiristämistä Pohjois-Pohjanmaalla. Parhaillaan on valmisteilla kaksi rajoituspäätöstä, kertoo aluehallintovirasto tiedotteessaan.

Yleisötilaisuuksien järjestäjät voivat vapautua tilaisuuksien osallistujamäärän rajoituksista vaatimalla asiakkailta koronapassia. Aluehallintoviraston valmistelussa olevassa päätöksessä on tarkoitus kieltää sisätiloissa järjestettävät kokoontumiset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Aiempi 26.11.2021 voimaan tullut rajoitus on ollut 50 henkilöä.

– Varsinainen päätös annetaan mahdollisimman pian, virasto tiedottaa.

Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee laajempaa asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista. Asiasta on pyydetty Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lausunto.

– Valmistelussa olevasta laajemmasta asiakas- ja toimintatiloihin kohdistuvasta rajoituksesta tiedotetaan kuluvan viikon aikana ja se astuu voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja tarvittaessa kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty. Kyseisiä kokoontumisiin tai tilojen käyttöön kohdistuvia rajoituksia saadaan määrätä kerrallaan korkeintaan yhden kuukauden ajaksi.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »