torstai 27.1.2022 | 01:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kokkolan valtuuston vasemmiston, vihreiden, RKP:n ja SDP:n ryhmäpuheenjohtajien mielipide: Mitä tapahtui Kokkola-puolueelle?

Su 5.12.2021 klo 11:15

Hämmästyksemme oli suuri, kun saimme lukea lehdestä, että suuri osa Kokkolan valtuutetuista on allekirjoittanut valtuuston puheenjohtajiston erottamiseen tähtäävän valiokunta-aloitteen. Mukana oli ainoastaan perussuomalaisten, keskustan, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuutettuja. Ymmärtääksemme asiasta, josta valtuustoryhmät eivät ole nyt yhdessä keskustelleet, on tehty edellä mainituissa ryhmissä ryhmäpäätöksiä. Tämä ei noudata niitä pelisääntöjä, joita olemme Kokkolassa tottuneet noudattamaan eikä sitä, mitä ryhmäpuheenjohtajien kesken aiemmin syksyllä sovittiin. 

Kokkolan valtuusto on työstänyt tänä syksynä omaa toimintasääntöään, jonka luonnoksessa lukee näin: "Haastavissa tilanteissa ryhmän puheenjohtaja käsittelee tilanteen valtuutetun kanssa. Tarvittaessa ryhmäpuheenjohtajat keskustelevat jatkomenettelystä. Keskustelu asianomaisten kanssa voidaan käydä joko omassa ryhmässä tai tapauksen niin vaatiessa oman ryhmäpuheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajiston kesken. Viranhaltijat tarjoavat näissä tilanteissa myös tukea hallintomenettelyyn ja lainsäädäntöön liittyen."

Tiina Isotaluksen tuomion jälkeen pidettiin valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken palavereita. Mahdollisista toimenpiteistä ei sovittu, koska osa halusi odottaa tuomion lainvoimaisuutta ensin. Sovittiin, että myöhemmin palataan ryhmäpuheenjohtajien kesken asiaan ja sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä, kuten valtuuston iltakoulusta, jossa valtuutetuilla olisi mahdollisuus saada kaikki faktat tietoonsa ja käsitellä asiaa yhdessä ja/tai valiokuntaprosessin käynnistämisestä tms. 

Ryhmäpuheenjohtajat eivät ole kuitenkaan vielä käsitelleet asiaa uudelleen, ja näköjään osa puolueista on nyt valmistellut omia toimenpiteitään muiden selän takana.

Tällaisen puoluepoliittisen manööverin jälkeen yhteistyön siltojen rakentaminen vaatii työtä. Luottamusta ei rakenneta näin – tämä on tapa, jolla se rikotaan. 

Kauko Niemi

ryhmäpuheenjohtaja (vas.)

Hanna Cygnel

ryhmäpuheenjohtaja (vihr.)

Margita Lukkarinen

ryhmäpuheenjohtaja (r.)

Sakari Ruisaho

ryhmäpuheenjohtaja (sd.)

#

Kommentoi 12 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »