perjantai 21.1.2022 | 21:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Kenelle mä antaisin sen?

Ma 10.1.2022 klo 17:00

Ahistaa. Vuosituhannen toistaiseksi tärkeimmät vaalit painavat päälle. Eikä hajun hiventä ehdokkaasta. Postilaatikosta on kaivettu pari lappua. Toisessa kolme kandidaattia, toisessa yksi. Pitänee nitoa ne seinään ja ratkaista tikalla.

Särkkien (Kalajoki) tienoilla kaveri kertoi bonganneensa pylväästä yhden naaman. Arveli äänestävänsä sitä. Hänen mielestään näissä kansanvallan hiljaisissa karkeloissa oman kuvan toimittaminen tolppaan osoittaa ehdokkaalta jo suhteellisen vahvaa pyrkimystä. Etenkin kun meille maatiaisille on tarjolla vikisijän osa kun keskukset vie.

Aluevaaleissa oma aktiivisuus ratkaisee. Pitäisi jaksaa ottaa selvää, paneutua. Vaaliväsyneistä puolueista ei tähän savottaan apuja heru. Eka töllötentti antoi siitä vahvan näytön. Printtimedian kuiville tekstiaavikoille äänenhaltija uuvahtaa.

Vaalikone käy. Vaan eipä siitä isommin kostu, kun masiinasta putkahtaa tuiki tuntematon tyyppi.

Päättäjiksi pitää saada parhaat pojat ja tyttäret. Heidät, joilla on kyky omien siltarumpujen ohella nähdä kokonaisuus ja hallita sitä, hahmottaa resurssien rajat ja niiden tehokas kohdentaminen. Heidät, jotka mylläkän keskellä muistavat, että ihminen on ykkönen ja organisaatio työkalu.

Itse olisin kypsä päästämään vanhat valtuustojäärät huilailemaan. Kansanedustajat voisivat kans keskittyä uudelleenvalintansa varmistamiseen.

Tilalle toimiva yhdistelmä nuoruuden intoa, keski-iän realismia ja eri alojen osaamista. Ja muutama seniori muistelemaan, millaista polkua tähän tilanteeseen on tallusteltu.

Erkki Hanni

Vaaliväsyneistä puolueista ei tähän savottaan apuja heru.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »