sunnuntai 22.5.2022 | 03:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Turvatkaamme toimivat terveyskeskukset

Pe 21.1.2022 klo 08:15

Aluevaalit 2022

Työskentelen sairaanhoitajana Tunkkarin terveyskeskuksessa. Urani olen aloittanut työskentelemällä ensin apuhoitajana, myöhemmin ensihoitoon suuntautuneena sairaanhoitajana ja päivystävänä sairaanhoitajana lääkärin vastaanotolla. Työssäni olen huomannut miten tärkeää on ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien palveluiden toimivuus ja saatavuus Perhon- ja Lestijokilaaksossa.

Soiten hyvinvointialueen tuleva aluevaltuusto tulee tekemään heti alkuun alueen asukkaita koskevia suuria ja kauaskantoisia päätöksiä. Olen huolestunut terveyskeskustemme lääkärinvastaanottojen toiminnasta ja henkilökunnan riittävyydestä. Yksi tärkeimmistä aluevaltuuston tehtävistä on taata hyvä perusterveydenhuolto terveyskeskuksissamme.

Lääkärinvastaanottojen sujuvasta ja tehokkaasta toiminnasta pidetään huolta siten, että lääkäreiden rekrytointi on tehokasta ja heidät sijoitetaan tasaisesti toiminnassa oleville vastaanotoille. Erikoislääkäreiden säännölliset vastaanottopäivät terveyskeskuksissa tulisi jatkua, mielellään jopa lisääntyä. Aluevaltuuston pitää huolta myös siitä, että terveyskeskuksissa toimii diabetes-, sydän-, reuma-, muisti- ja hengityshoitajien vastaanotot.

Toinen minua huolestuttava asia ovat röntgen- ja laboratoriopalveluiden toimivuus. Jos röntgenpalveluiden määrä vähenee, se muuttaa vääjäämättä terveyskeskuksen toimintaa. Jos esimerkiksi lääkäri epäilee, että potilas tarvitsee kiireellisesti röntgenkuvantamisen, hänen täytyy lähettää potilas yhteispäivystykseen, jolloin hoidon aloittaminen viivästyy pitkien etäisyyksien ja odotusaikojen takia. Usein potilas myös siirtyy erikoissairaanhoitoon ja potilaan hoito tulee kalliimmaksi. Myös laboratoriopalveluiden säilyminen ennallaan on potilaiden päivystyksellisen hoidon kannalta välttämätöntä. Ensiarvoisen tärkeää on ennen mainittujen palveluiden toimivuus myös vuodeosastojen ja hammashoitoloiden kannalta.

Näiden terveyskeskuspalveluiden heikkeneminen vähentää lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan mielenkiintoa työskennellä terveyskeskuksissa ja vaikeuttaa työntekijöiden saatavuutta.

Muistathan, että vain äänestämällä voit vaikuttaa.

Marketta Kupari,

aluevaaliehdokas (kesk.),

Kaustinen

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »