sunnuntai 22.5.2022 | 05:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Aluevaaleissa päätetään lapsiperheiden hyvinvoinnista

Pe 21.1.2022 klo 15:15

Aluevaalit 2022

Äänestäminen on nyt tärkeää, jotta uusien hyvinvointialueiden valtuustoissa olisi lasten ja nuorten sekä perheiden puolestapuhujia. Parhaillaan on menossa hyvinvointialueiden rakentamisen vaihe. Tammikuussa valittavat hyvinvointialueiden valtuustot aloittavat työnsä jo maaliskuussa. Tätä ennen hyvinvointialueiden perustamista valmistelevat väliaikaiset valmistelutoimielimet.

Hyvinvointialueiden rakentamisen aika on poikkeuksellisen tärkeä vaihe. Nyt luodaan ne rakenteet ja toimintamallit, jotka ohjaavat ja ohjeistavat hyvinvointialueiden päätöksentekoa pitkälle tulevaisuuteen. Samoin nyt muodostuu toimintakulttuuri, johon myöhempinä vuosina hyvinvointialueilla nojaudutaan.

Poliitikot suuntaavat helposti päähuomionsa sinne, missä on paljon ääniä saatavilla. Tämä tarkoittaa sitä, että monet äärimmäisen tärkeätkin asiat, kuten lasten ja nuorten hyvinvointi ovat jääneet vähemmälle huomiolle sote-uudistusta koskevassa poliittisessa keskustelussa.

On välttämätöntä, että lapsuuden ja nuoruuden ainutlaatuinen merkitys ymmärretään jokaisen hyvinvointialueen valmistelussa ja päätöksenteossa. Tehdyt päätökset vaikuttavat jatkossa läpi elämän lapsiperheiden hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti sekä yksilö- että yhteisöllisellä tasolla.

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin rakentumisessa ja hyvinvoinnin haasteiden voittamisessa on hyvinvointialueella merkittävä rooli. Lapset ja nuoret on tehtävä näkyviksi hyvinvointialueiden rakenteissa, kuten hyvinvointialuestrategiassa alusta alkaen.

Sointu Alanko,

aluevaaliehdokas (ps.),

lasten ja nuorten erityisohjaaja,

MLL Kokkolan yhdistyksen hallituksen 2022 jäsen,vpj.,

Kokkola

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »