keskiviikko 25.5.2022 | 05:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Seis hillotolpparahalle!

La 22.1.2022 klo 07:15

Aluevaalit 2022

Hyvinvointialueiden valmistelutyössä puolueille on uusien aluevaltuustojen edustajamäärän mukaisesti vaivihkaa suunniteltu myös uutta rahoitusta, käytännössä piilopuoluetukea. Rahaa kutsutaan alueilla esimerkiksi aluevaltuustotueksi tai demokratiarahaksi.

Kyse ei ole pikkurahoista, vaan esimerkiksi 5 000 euroa per valtuutettu ja sen lisäksi ryhmälle vuosirahat. Arvioiden mukaan pelkästään aluevaltuustoryhmien tukemiseen menisi koko Suomessa vuosittain yli kahdeksan miljoonaa euroa. Keski-Pohjanmaalla tämä tarkoittaa 300 000 euroa veronmaksajien rahaa vuosittain puolueiden taskuihin. Rahoja kuulemma on tarkoitus käyttää esimerkiksi asiantuntijoiden- ja ryhmäsihteerien palkkaamiseen, seminaareihin, toimitiloihin ja demokratian edistämiseen.

Mitä ihmeen asiantuntijoita puolueiden pitää alueille palkata? Toimitiloja kokoustamiseen ja neuvotteluihin löytyy kunnan- ja kaupungintaloista, kuten kuntapolitiikassakin. Puolueet eivät tarvitse myöskään uutta rahaa seminaareihin tai kansalaisten tapaamiseen, sillä valtion puoluetuki on aivan riittävä ja siihen tarkoitettu.

Puolueet ovat halunneet sopia rahasta ennen kuin edes alueiden varsinaista hallintomallia on saatu päätettyä. Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset ilmoittivat heti ensimmäisissä neuvotteluissa vastustavansa tällaista piilopuoluetukea. Keski-Pohjanmaalla keskusta, SDP, kokoomus ja RKP jatkavat kyseisen hillotolpparahan valmistelua.

On röyhkeää esittää tällaisia rahasummia puolueille tilanteessa, jossa jokainen sotesektori kärsii rahoitusalijäämästä. Kaikki tämä rahanmeno on pois konkreettisesta sotetyöstä. Aika monta hoitajaa näillä hyvävelikerhojen rahoilla saataisiin palkattua.

Kyseessä on suuren luokan vedätys, jolla vanhat puolueet rahoittavat puoluekoneistojaan. Hillotolpparaha tulee valumaan puolueiden piirien ja alueiden normaaliin kampanja- ja vaalitoimintaan.

Perussuomalaiset vastustaa puolueiden lisärahoitusta ja uutta ”hillotolpparahaa”. Nykyinen valtion puoluetuki riittää kattamaan myös uuden aluevaltuustotason, eikä puolueiden lisärahoitukselle ole tarvetta. Verorahaa ei pidä kanavoida puolueille eikä turhaan hallintoon vaan suoraan kentälle.

On vastuutonta niin veronmaksajan kuin demokratian kannaltakin, että asiasta ei nouse suurempaa meteliä. Äänestämällä perussuomalaisia sanot seis hillotolpparahalle!

Timo Sillanpää,

Aluevaaliehdokas (ps.),

puheenjohtaja

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry,

Kokkola

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »