maanantai 23.5.2022 | 11:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Sosiaaliturva ja turvallisuus

La 22.1.2022 klo 09:45

Aluevaalit 2022

Hyvinvointialue on pystyttävä takaamaan kaikille yksilölle turvallisuutta, perusoikeuksia ja laadullisia palveluita. Ennaltaehkäisevien toimenpiteiden tehostamisella viranomaisten, organisaatioiden ja eri toimijoiden taholta pystytään yhteiskunnan eri sektoreilla olennaisesti minimoimaan ja jopa ehkäisemään syrjäytymistä ja jopa ulkopuolisuutta. Tämän seurauksena pystytään olennaisiin säästöihin mm. sosiaali- ja terveyden huollossa. Rajaamalla alkoholijuomien ja huumausaineiden saatavuutta pystyttäisiin vähentämään yksilöllisiä haittavaikutuksia yksilön terveydelle.

Taattu turvallisuus tarkoittaa myös sitä, että niin hyvinvointialueen sosiaalihuollolle, pelastuslaitokselle kuin muille valtion viranomaisille turvataan resurssit niin, että palvelut ovat tasapuolisesti saatavilla ja että tehtävät pystytään hoitamaan asianmukaisesti.

Koko ennaltaehkäisevä työ sekä yhteistyö eri viranomaisten välillä pitäisi tehostaa niin, että kaikki turvallisuutta koskevat asiat voidaan erilaisten toimenpiteiden kautta hoitaa ja sen kautta ehkäistä kielteisiä seurauksia ja vahingollisia vaikutuksia vähentää. Tavoitteena pitää olla aikainen puuttuminen asioiden ottaminen mahdollisimman nopeaan käsittelyyn.

Luonnollinen osa yksilön turvallisuutta on, että yksilön perusluonteinen vapaus- ja oikeudet otetaan huomioon julkisessa hallinnossa ja palvelualueilla. Tähän kuuluu myös kielellinen palvelu. Kun hyvinvointialueella tapahtuu rakenteellisia muutoksia, pitää valmistelussa ja päätöksenteossa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kielelliset palvelut eri sektoreilla toimivat kaikin puolin tasavertaisesti sekä ruotsinkielisille että suomenkielisille asukkaille.

Ikääntyviä ihmisiä on tuettava tavalla joka antaa heille mahdollisuuden kehittyä ikääntyessään niin, että voivat tuntea itsensä turvallisena ja tekee heille mahdolliseksi asua kotona mahdollisimman pitkään. Vanhustenhoidon, kotihoidon ja kotisairaanhoidon hyvää tasoa on turvattava ja kehitettävä.

Hans Snellman,

aluevaaliehdokas (r.)

Soiten hallituksen jäsen,

Kokkola

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »