perjantai 1.7.2022 | 23:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Vuodeosastot osana Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluverkkoa

La 22.1.2022 klo 11:45

Aluevaalit 2022

Osallistuin 18.1.22 Lestijokilaakson ja Perhojokilaakson Keskipohjanmaa-lehden järjestämään vaalipaneeliin. Panelisteilta kysyttiin mm. vuodeosastoista ja sairaalapaikoista: ovatko ne riittäviä?

Kokoomuksen linja on, että emme ole vähentämässä perusterveydenhuoltoon kuuluvia vuodeosastoja, emmekä supistamassa palveluverkkoa tai huonontamassa lähipalveluita. Kokoomus haluaa kehittää ja parantaa palveluita järkevällä tavalla. Tämä tuli hyvin selväksi myös Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallituksen kokouksessa, johon viime viikolla osallistuin. 

Tällä hetkellä maakunnassa vuodeosastot sijaitsevat Kokkolassa, Kannuksessa ja Tunkkarilla. Näin tulee olla jatkossakin. Jytan (Jokivarsikkuntien yhteistoiminta-alue) aikana kymmenisen vuotta sitten vuodeosastopaikkoja vähennettiin, mutta järkevällä tavalla: vuodeosastoilla pitkäaikaishoidossa olevat vanhukset sijoitettiin palveluasumisen puolelle, minne he kuuluivat. 

Vuodeosastojen tulee jatkossakin toimia akuuttisairaanhoidon paikkoina, eikä vanhusten säilöntäpaikkoina. Silloin paikkoja riittää vähempikin määrä. Eli ihmiset pitää sijoittaa hoitoon oikeisiin paikkoihin toimintakyvyn mukaan. Se on kustannustehokasta ja järkevää.

Sirkka Juusela-Pekkarinen,

sote-ammattilainen,

Aluevaaliehdokas (kok.),

Kannus

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »