maanantai 23.5.2022 | 11:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

AVIn rajoitukset vaikuttavat yleisötilaisuuksiin ja tilojen käyttöön Kokkolassa – Katso liikuntatilojen ohjeet tästä

Pia Räihälä
La 22.1.2022 klo 16:18

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräämät rajoitukset vaikuttavat yleisötilaisuuksiin ja tilojen käyttöön Kokkolassa. Uudet rajoitukset ovat voimassa 23.1.–20.2.2022.

Kaupunki huomioi rajoitukset omassa toiminnassaan. Tilakohtaiset ohjeet päivitetään ja niistä tiedotetaan tarkemmin ensi viikon alussa. Liikuntatilojen osalta ohjeet ovat valmiina.

Sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa on voimassa 10 henkilön kokoontumisrajoitus

Kaupunki toimii AVIn määräyksen mukaisesti hallinnoimissaan tiloissa. Tilojen käyttö järjestetään ja ohjeistetaan siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Yleisohjeistus on voimassa kaikissa kaupungin liikuntatiloissa:

Tule harrastamaan vain terveenä. Pidä turvavälit ja muista hyvä hygienia. Käytä kasvomaskia suosituksen mukaan.

Jos saatat lasta harrastukseen, käytä kasvomaskia. Saattajia pyydetään myös pysyttelemään tilojen ulkopuolella lasta tuodessaan ja hakiessaan.

Vältä kaikkea tarpeetonta oleskelua aulatiloissa ja pukuhuoneissa. Saavu ja poistu vuorollesi varatun ajan puitteissa.

Kaupungin tilojen vuokraajat (urheiluseurat, ryhmien järjestäjät jne.) ovat velvoitettuja tekemään omaa toimintaansa koskevat kirjalliset terveysturvallisuussuunnitelmat ja noudattamaan AVIn antamia ohjeita. Toiminta tulee suunnitella siten, että lähikontakteja voidaan välttää ja terveysturvallisuutta lisätä. Kirjallinen suunnitelma on esitettävä pyydettäessä. Suunnitelman tukena voi halutessaan käyttää AVIn lomaketta.

Liikuntapalvelujen ohjatut ryhmät toteutetaan koronaturvallisuusohjeistusten mukaisesti. Osallistujamääriä rajoitetaan tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan suoraan osallistujille.

Liikuntapalvelut ei järjestä tapahtumia, esimerkiksi perhetemmellystä sisätiloissa toistaiseksi. Vuokralaisten järjestämien tapahtumien ja toiminnan terveysturvallisuudesta vastaa tilojen vuokraaja voimassa olevia määräyksiä noudattaen.

UintikeskusVesiVeijarin kävijämäärää seurataan ruuhkien estämiseksi ja rajoitetaan tarvittaessa. Pukuhuoneiden kaapeista on käytössä 2/3. Harrastajien tulee noudattaa saunojen ja altaiden henkilömäärärajoituksia.

Sisäliikuntatiloissa kehotetaan noudattamaan yleisohjeita ja hygieniamääräyksiä sekä välttämään kontakteja muihin kuin omaan harrastusryhmään. Tilojen kävijämääriä seurataan ja rajoitetaan tarvittaessa. Lisäksi voi olla tilakohtaisia erityisjärjestelyitä.

Kuntosaleja koskevat saman yleisohjeet ja hygieniamääräykset. Laitteet tulee pyyhkiä käytön jälkeen, tiloissa on puhdistusaineet ja liinat. Tilojen kävijämääriä seurataan ja rajoitetaan tarvittaessa. Lisäksi voi olla tilakohtaisia erityisjärjestelyitä.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »