sunnuntai 4.12.2022 | 08:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Keskipohjanmaan viikon viiniarvio: Kerrankin Rose yllättää – Jos täysin sokkona maistaisin, olettaisin valkoviiniksi

Juha-Matti Anttila
Pe 6.5.2022 klo 11:00

Viiniarvio

Corvers-Kauter R3 Rheingau Rosé Remastered Organic Pinot Noir 2021, Saksa, 17,98 €

Äitienpäivä olisi vuorossa kevään juhlissa. Ja jotain spesiaalia olisi hyvä keksiä sitä varten. Roseviini ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta myymälässä näin Corvers-Kauterin R3 rosen. Tämän saksalaisen tuottajan rieslingit ovat huippuja, joten voisi jotenkin olla mahdollista, että myös rose olisi normaalia parempaa.

Punaisesta Pinot Noir rypäleestä tehty hailakan punainen viini tuoksuu enemmän valkoviiniltä. Selkeä sitruksen vivahde, kevyesti persikkaa, mutta muutoin kovin vaikeasti määriteltävä tuoksu. Ei ainakaan mitään punaviinin elementtejä nouse nenään.

Maku lähestyy myös valkoviiniä. Hapokkuutta, sitrusta, raikkautta. Jos täysin sokkona maistaisin, olettaisin valkoviiniksi. Kuitenkin maussa on täyteläisempiäkin piirteitä, jälkimaussa löytyy tiettyä kirsikkaisuutta ja aavistus vadelmaa. Vaikka ensivaikutelma on kevyt ja raikas, pitkä jälkimaku muuttaa kokonaisuuden ruokailun yhteydessä aika runsaaksi. Meillä oli koeruokana chevitselohisalaattia ja vaimolta pääsi kysymys, onko tämä paras rose jota ollaan maistettu ja oli vastattava myönteisesti. Tämä ei ole tyypillinen roseviini, vaan lähempänä valkoviiniä, silti hapokkuudesta huolimatta hyvin maukas ja täyteläinen. Eli sellainen, jolla voisi yllättää äidin ruokapöydässä. Ja muutkin.

Hapokkuudessaan lähes valkoviinimäinen uutuusrose yllättää maistajansa ruokapöydässä.

Pisteet roseviinien kategoriassa 8,4/10

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »