perjantai 1.7.2022 | 23:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Vili Ruuskan äänikolumni: Noin yhdeksän perimmäistä (?) kysymystä

Su 15.5.2022 klo 06:30

Kuuntele kolumni (kolumni luettavissa alla):

Mikä on se ikä, jolloin ei voi enää kutsua itseään nuoreksi? Entä milloin kasvaa ulos keski-ikäisyyden raameista? Kuka tai mikä määrittelee nämä elämänvaiheet?

Jos katse osuu entuudestaan tuntemattomaan ihmiseen kadulla, onko äkkiä tarkennettava katse johonkin läheiseen kiintopisteeseen, hamuttava puhelin esiin tai keksittävä joitakin muita sijaistoimintoja, ettei antaisi itsestään kuvaa vainoajana?

Kokeeko koira tai lapsi tulleensa laiminlyödyksi tai onko välittämisen kokemus pinnallisempi, jos näille puhuva ihminen ei sössötä tai muuten taannu äänenkäytöltään?

Jos puhuu hississä, jossa ei ole yksin, onko tungetteleva, epätoivoinen tai suomalaisesta small talk -kulttuurista huolimatta sosiaalisesti kehittynyt ja ystävällinen?

Jos miettii, palaako jääkaapin valo oven ollessa kiinni, on harkinnut testaavansa asiaa ja julkisesti kolumnissaan myöntää sen, pitääkö olla huolissaan?

Onko rationaalinen, pakkomielteinen tai ruoalla leikkivä, jos järjestää leivän päälle tulevat lisukkeet aakkosjärjestykseen? Missä vaiheessa muuten leivänpäällisiä on niin paljon, että itse asiassa leipä onkin lisuke?

Löytyykö älypuhelimella – jolla tämä kolumni myöhäisillan hämärinä tunteina on kirjoitettu – varustetun nykyihmisen suhteellisesti vahvin lihas vastedes peukaloista? Vai niskasta, jolla laitteeseen kohdistettua päätä kannatellaan?

Editoijan kommentti: tuntuman perusteella jälkimmäisestä paikasta. Veti jumiin kirjoitusurakan loppusuoralla. Peukalot ovat hyvässä hapessa.

Puhuuko liian virallisesti, huolitellusti, vanhanaikaisesti tai valtavirtaan sopimattomasti, jos ei käytä keskustelun avaukseen yleisesti käytettyjä ilmauksia (tuota, no niin)? Vai voiko edes olla käyttämättä? Miettiikö näitä asioita kukaan muu kuin kieliä opiskellut?

Editoijan kommentti: ei mieti ja Luojan kiitos niin heidän henkisen hyvinvointinsa kannalta.

Jos täyttää kolumnille varatun palstatilan tämänkaltaisella sisällöllä, kokeeko olevansa suuri filosofi vai tiedostaako olevansa Pulitzer-palkinnosta haaveileva keskinkertainen toimittaja, joka ainoastaan täyttää määrävelvoitteensa?

Päätä sinä, jos selvisit tänne asti.

Jos puhuu hississä, jossa ei ole yksin, onko tungetteleva?

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »