keskiviikko 6.7.2022 | 22:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

MT: Lohtajalainen kaurameijeri Mö pettyi Ruokaviraston päätökseen – Kasvisjuusto ei saa olla kreikkalainen: "Me ei saada sanoa juusto, me ei saada sanoa feta", kommentoi toimitusjohtaja Annamari Jukkola

Ida Korolainen
Ti 17.5.2022 klo 13:58 | päivitetty ti 15:33

Lohtajalainen kaurameijeri Mö kehitti salaattijuustoa vastaavan tuotteen, joka nimettiin Kreikkalaiseksi vuustoksi. Tuotetta myydään Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Kuukauden päästä lanseerauksesta Ruokavirasto ilmoitti, että tuotteen nimi pitää muuttaa. Perusteena oli, että "kreikkalainen" on sanana harhaanjohtava ja antaa ymmärtää, että tuote on valmistettu Kreikassa.

Mön toimitusjohtaja Annamari Jukkola kertoi Maaseudun Tulevaisuudelle olevansa yllättynyt Ruokaviraston kannasta. Kaurameijeri oli nimenomaan välttänyt maidolle varattua nimeä juusto tai nimisuojattua termiä feta.

– Olimme siinä uskossa, että kreikkalainen-termiä saa käyttää, sillä kaupan hyllyt ovat täynnä vastaavia tuotteita.

Kaupoista löytyy esimerkiksi HK:n Amerikan pekoni, Fazerin ranskalaiset pastillit ja Valion kreikkalaisen tuoteperheen jugurttituotteita, joita ei myöskään valmisteta kyseisissä maissa.

– Me ei saada sanoa juusto, me ei saada sanoa feta. Oltiin siinä uskossa, että kreikkalainen vuusto kävisi, Jukkola kommentoi.

Greek-tuotenimi olisi kelvannut Ruokavirastolle. Mö halusi kuitenkin tuotteelleen suomenkielisen nimen. Uutta tuotenimeä ei ole vielä päätetty.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »