tiistai 5.7.2022 | 00:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Hyvinvointijohtaja on kärkitekijä, ja keskustelu ennen valintaa on tarpeen – Keski-Pohjanmaa saa hyvän osaajan

Ke 25.5.2022 klo 18:00 | päivitetty ke 19:01

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajan valinta osui nappiin. Entinen Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi siirtyy hyvinvointialueen johtajaksi hyvinvointialueen valtuuston keskiviikkoisella päätöksellä.

Johtajaa haettiin mentaliteetilla, joka herätti vähän kummastustakin. Hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Sari Innanen (kesk.) puhui Keskipohjanmaan haastattelussa "sateentekijästä" ja palkkaakin luvattiin reippaasti. Rekrytointipuheita tulkittiin niinkin, että Soiten toimitusjohtajana kannuksensa hankkinut Korkiakoski-Västi ei olisi ollut riittävän vahva tulevaisuudentekijä.

Loppujen lopuksi keskustaryhmän yksimielinen esitys oli juuri Korkiakoski-Västin valinta. Myös SDP esitti samaa valintaa. Tuore johtaja sai valintansa taakse suljetussa lippuäänestyksessä 44 ääntä. Kaikkiaan ääniä annettiin 59, joista osa oli tyhjiä.

Kokouksen keskustelu oli vilkasta ja aiheena oli muun muassa soveltuvuustestien tulos ja sen läpikäynti. Perussuomalaisten Timo Sillanpää esitti perussuomalaisten ryhmän puolesta asian palauttamista uuteen valmisteluun. Ehdotus kuitenkin hävisi äänestyksessä vaikka se sai kannatusta myös perussuomalaisten ulkopuolella.

Valinta on nyt tehty ja hyvinvointialueella on oltava työrauha aloittaa toiminta ja sen kehittäminen. Minkäänlainen politikointi ei saa syödä voimia hyvinvointialueelta eikä sen johtajalta. Demokratiaan kuuluu keskustelu ja erilaisten näkökulmien esiin tuominen. Parempi onkin puhua ennen ratkaisua kuin valittaa jälkikäteen.

Keskipohjalaisille osaajille on ottajia muuallakin Suomessa. Hyvinvointialuejohtajan virka on maakunnan korkein sote-virka, joten keskiviikkona tehtiin tärkeä päätös.

Tiina Ojutkangas

Pääkirjoitukset ovat Keskipohjanmaan kannanottoja, jotka kuvastavat lehden periaatelinjaa. Kirjoitukset laatii Keskipohjanmaan toimitus. Periaatelinja on luettavissa lehden B-osan päivyrisivulta ja verkkosivuilla.

Hyvinvointialuejohtajan virka on maakunnan korkein sote-virka, joten keskiviikkona tehtiin tärkeä päätös.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »