keskiviikko 6.7.2022 | 22:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Ajojahti vailla vertaa – "Enpä uskonut, että kaupungissa nähtäisiin vielä julkista ruoskintaa, mutta maanantaina sitä voi seurata jokainen"

Su 12.6.2022 klo 15:45

Silmiä piti hieraista, kun Keskipohjanmaa uutisoi tilapäisen valiokunnan materiaalia perjantaina. Valtuustoryhmät ovat perustelleet luottamustaan tai sen puutetta. Ei voi kuin todeta, että perussuomalaiset ja keskusta tekevät vastauksissaan itsensä naurunalaiseksi ja myös kaksinaismoralismin tuplamaailmanennätyksen. Keskustan Markus Anttila kirjoittaa, että "rikollinen ei voi johtaa kaupunkia hetkeäkään". Sama ryhmä oli siunaamassa viime kaudella rattijuopumukseen syyllistyneen puheenjohtajuutta.

Perussuomalaisten Kivelä nimittelee Isotalusta "rääväsuuksi", kun vpj. Peltokankaan (ps.) poliittisen uran ainoa sisältö on törkeä suunsoitto.

Isotaluksen vastine on asiallinen ja hyvin kirjoitettu. Siinä on sanottu tapaukseen kaikki olennainen ja se kannattaa jokaisen kaupunkilaisen lukea huolella. "Oikeusvaltiossa teon seuraamusten on oltava oikeudenmukaisessa suhteessa teon vahingollisuuteen." Tapaus tapahtui viime valtuustokaudella, anteeksi on pyydetty, toiminta korjattu, vastuu kannettu.

Haluaisin Reino Herleviltä henkilökohtaisesti vastauksen, olisiko hän toivonut, että hänen rattijuopumuksensa olisi käsitelty samalla menetelmällä kuin Isotaluksen asia?

Saimme lehdestä lukea myös, että maanantain kokouksessa ei ole paikalla yhtään varapuheenjohtajaa. Pitkä asialista, kaikkein kovin paine on kohdistunut Isotalukseen. Kokouksessa ei ole varapuheenjohtajaa paikalla, jos Isotalus ei syystä tai toisesta voi kokouksessa toimia puheenjohtajana. Vastuunpakoilua Palorannalta ja Peltokankaalta.

Maanantaina valtuusto kävelyttää Isotaluksen teuraalle kokouksen lopuksi. Melkoinen kohokohta. Enpä uskonut, että kaupungissa nähtäisiin vielä julkista ruoskintaa, mutta maanantaina sitä voi seurata jokainen.

Kyllä hävettää koko kaupungin puolesta. Motiivit tähän ajojahtiin näkyvät viidensadankin kilometrin päähän kirkkaasti.

Harri Huhtala,

Vantaa

Lue myös:

Tilapäinen valiokunta esittää Tiina Isotaluksen (sd.) erottamista Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä: "Ei ole toiminut kuntalaisten edun edellyttämällä tavalla", tilapäinen valiokunta katsoo

Mitä yksimielisyys tarkoittaa Tiina Isotaluksen erottamisesityksessä? "Yksimielinen ei välttämättä tarkoita yksimielisyyttä", sanoo tilapäisen valiokunnan varapuheenjohtaja Risto Koljonen

Pääkirjoitus: Isotaluksen piina on liian pitkä – Vallankäyttäjien toimintaa pitää voida arvioida Kokkolassa ja muualla

Puheenjohtajiston päät vadilla Kokkolassa – " Luottamushenkilön asema on vahva", toteaa kuntaliiton lakimies

Valtuustoryhmien kannat julki Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan erottamisasiassa: Tiina Isotalus saa rajua kritiikkiä perussuomalaisilta ja keskustalta – "Ei voi olla rääväsuu" – Katso kannanotot ja Isotaluksen vastine täältä

Kokkolan valtuuston varapuheenjohtajat ovat estyneitä osallistumaan maanantain kokoukseen – Niin Paloranta (kesk.) kuin Peltokangas (ps.) ovat odottavalla kannalla: "Tämän olisi voinut hoitaa ehkä lyhyemmässäkin ajassa"

"Olen kantanut teoistani oikeudellisen vastuun" – Tiina Isotalus vastaa tilapäiselle valiokunnalle

Pääkirjoitus: Kokkola siirtyy kesään rajulla esityslistalla – Urheilupuisto pois listalta, Isotaluksen luottamus puntarissa

#

Kommentoi 16 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »