tiistai 5.7.2022 | 22:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Raskaita pettymyksiä rakkaudessa

La 18.6.2022 klo 15:00

★ ★ ★ ★ ★

A Vida Invisível. Ohjaus Karim Aïnouz, 2019 Mubi

Toisella katsomisella lisäsin brasilialaisen A Vida Invisívelin (The Invisible Life of Eurídice Gusmão) sadan parhaan filmin listalleni. Järisyttävän hieno se oli valkokankaalla Kokkolan Kinojuhlilla syksyllä 2020. Kotikatsomossakaan en löytänyt siitä heikkoa kohtaa.

Tarina sijoittuu 1950-luvun Rio de Janeiroon. Sisaruspari Eurídicen ja Guidan erkanevia polkuja seurataan rinnatusten. Eurídice joutuu perheen perinteisten odotusten vangiksi, kun Guida karkaa Kreikkaan merimiehen perässä. Mies ei pysy, lapsi kyllä. Eurídicen haaveet pianonsoitto-opinnoista kaatuvat.

A Vida Invisível ei ole vaikea arthouse-elokuva. Parasta filmitaidetta se silti on, nautittava yhdistelmä eeppisyyttä ja modernia aikakausien kuljetusta. Kahden tunnin ja kolmanneksen kesto takaa, että saamme tietää kaiken oleellisen naisten elämästä, vaikka kerronta siirtyy ensin kaksi vuotta, sitten viisi vuotta eteenpäin. Loppujakso Eurídicen vanhuudesta lunastaa kaikki ohjaaja Karim Aïnouzin taidokkaasti rakentamat odotukset. Brassimelodraama vie jalat alta.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »