tiistai 16.8.2022 | 00:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Levottomia nuoria aikuisia välivaiheessa

Su 3.7.2022 klo 11:30

★ ★ ★ ★

Mitä jäljelle jää. Ohjaus Fanny Ovesen, 2022 Yle Areena nyt/Yle Fem ma 1.8. klo 22.05

Mitä jäljelle jää (Allt som blir kvar) perustuu ruotsalaisbloggaaja Sandra Beijerin toiseen romaaniin. Hän on kahdeksanosaisen tv-version käsikirjoittajakin. Sarja kertoo nuorista aikuisista. Matildan (eteerinen Madeleine Ferraud ensiroolissa) pitkä parisuhde päättyy. Mies itkee, muttei kerro syytä.

Homoystävä Miron (energinen Oscar Zia) ottaa nuoren naisen siipensä suojaan ja lupaa palauttaa ilon tytön elämään ennen kuin heinäkuu on lopussa. Matildan pitää vain luovuttaa puhelimensa ja tahtonsa Mironin taskuun. Ensimmäiseksi on tutustuttava Simoniin (herkkä Erik Enge).

Kesähämyä ja intiimeiksi käyviä suhteita kuvaava Mitä jäljelle jää alkaa heleänä komediana. Pian tunnelma muuttuu levottomaksi. Trion symbioosi muistuttaa risteytystä Julesista ja Jimistä (1962) ja Bertoluccin Dreamersistä (2003).

”Ei ole enää mukavaa. Täällä on outo tunnelma”, sanoo kolmas pyörä Simon. Osassa on Erik Enge Ahvenanmaalta. Ensiroolinsa näyttelijä teki suomenruotsalaisen Ulrika Bengtsin ohjauksiin Iris (2011) ja Oppipoika (2013).

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »