tiistai 16.8.2022 | 00:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Ensi vuoden Euroviisut järjestetään Britanniassa Ukrainan sijasta

STT\
Ma 25.7.2022 klo 15:15 | päivitetty ma 15:42

Helsinki

Vuoden 2023 Eurovision laulukilpailu järjestetään Britanniassa, ilmoittivat Euroopan yleisradiounioni EBU ja BBC maanantaina. Britannia järjestää Euroviisut tämän vuoden viisuvoittajan Ukrainan puolesta, ja tapahtumaan on määrä saada mukaan myös ukrainalaisia elementtejä.

Turvallisuussyyt eivät EBUn ja BBC:n mukaan salli mittelön järjestämistä sotaakäyvässä Ukrainassa.

Britannia valittiin vuoden 2023 Euroviisujen pitopaikaksi, koska se sijoittui tämän vuoden viisufinaalissa toiseksi.

– Olemme poikkeuksellisen kiitollisia siitä, että BBC on hyväksynyt Eurovision laulukilpailun järjestämisen Britanniassa vuonna 2023, sanoi Eurovision laulukilpailun vastaava ohjelmajohtaja Martin Österdahl.

Hän muistutti, että BBC on ottanut isännöintitehtäviä muilta Euroviisujen voittajamailta jo tätä ennen neljä kertaa.

– Jatkamme tätä solidaarisuuden perinnettä. Tiedämme, että ensi vuoden kilpailu esittelee yhden Euroopan kokeneimman yleisradioyhtiön luovuutta ja taitoa samalla kun varmistamme, että tämän vuoden voittajaa Ukrainaa juhlitaan ja se on edustettuna koko tapahtuman ajan, Österdahl lisäsi.

Ei Ukrainassa, silti Ukrainan tukena

Ukrainan yleisradioyhtiön edustaja Mykola Tshernotytskyi sanoi, että vuoden 2023 Eurovision laulukilpailu ei ole Ukrainassa vaan Ukrainan tukena.

– Olen varma, että pystymme yhdessä lisäämään ukrainalaista henkeä tapahtumaan ja yhdistämään jälleen koko Euroopan yhteisten arvojen, kuten rauhan, tuen, monimuotoisuuden ja lahjakkuuksien ympärille, hän kommentoi.

Eurovision laulukilpailun isäntäkaupunki Britanniassa valitaan lähikuukausien aikana. Myöskään ensi vuoden kisan järjestämisen ajankohtaa ei ole vielä julkistettu.

BBC on isännöinyt Euroviisuja tätä ennen kahdeksan kertaa. Edellinen isäntäkaupunki Britanniassa oli Birmingham vuonna 1998. Lontoossa viisufinaali on kisattu neljä kertaa.

Tänä vuonna Italian Torinossa järjestettyjä Euroviisuja seurasi tv:ssä ja digialustoilla yhteensä noin 180 miljoonaa ihmistä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »