tiistai 16.8.2022 | 01:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Arvostukset kohdillaan? – Kokkolan kaupungin vaatimaton tuki ukrainalaisryhmälle hämmästyttää

Raija Pelttari
Ti 26.7.2022 klo 19:00

Kävi mielessäni, millä oikein mitataan esiintyjien ja konserttien arvostuksia. Rahassa tietenkin.

Sunnuntaina esiintyi Ykspihlajan kulttuuriviikoilla mahtava ukrainalainen kansantanssiryhmä solisteineen. Ammattitaitoinen akrobatiaa hyödyntävä tanssiryhmä ja loistavaääninen solisti valloittivat yleisön Sydvestissä siis teltassa. Kaksi kertaa seisaalleen nousten yleisö kunnioitti taitavia esiintyjiä ja taputti hillittömästi. Tunnelma oli korkealla ja myötätunto ukrainalaisia kohtaan sodan myllerryksessä sai kyyneleet silmiin kansallislaulun aikana. Siis kaikki hyvin, päivä pelastettu. Kiitos Outin ja kulttuuriviikon.

Mutta kuulinko oikein, että Kokkolan kaupunki oli tukenut tätä huippuryhmää viidelläsadalla eurolla (500 euroa). Ei voi olla totta, että niin vähällä, kun pari vuotta sitten eräs kaupunkia lähellä oleva julkisyhteisö palkkasi jonkun rocktähden (tiedän nimenkin, mutta en kehtaa paljastaa) kymmenillä tuhansilla euroilla. Jossain mättää...

Vieraileva ukrainalaisryhmä myi kulukorvauksena tuukeja ja levyjä, jotka onneksi näyttivät käyvän kaupaksi. Ostin tietysti minäkin liinan, joka on niin pitkä, ettei talossani ole yhtään niin pitkää pöytää. Ja hankin myös kolmen naisen trion bandura-cd:n vaikka soittimeni ei edes toimi. Kannatuksen vuoksi.

Vieraileva ukrainalaisryhmä myi kulukorvauksena tuukeja ja levyjä, jotka onneksi näyttivät käyvän kaupaksi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »