tiistai 4.10.2022 | 04:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Aikuiset jättää hyvästit

Kolmen Annan kopla ei petä. Aikuiset on kaikkien aikojen parhaita kotimaisia tv-sarjoja.

Hannu Björkbacka
Ma 12.9.2022 klo 11:00

★ ★ ★ ★ ★

Aikuiset 3.

Ohjaus Anna Dahlman, 2022

Yle TV2 ma 12.9. klo 22.00/Areena

Ihmettelenpä, ellei Aikuiset-sarjasta olla kiinnostuttu ulkomailla. Heikompia meikäläisiä tekeleitä näkee Netflixissä ja HBO:lla kansainvälisessä levityksessä. Aikuiset tuntuu juuri siltä fiksulta nuorehkoille suunnatulta sarjalta, jollaisia Pohjoismaissa on osattu tehdä pitkään, mutta vasta nyt Suomessa. Kolmoskaudella jätämme haikeat hyvästit Kallion kahvila Kahvilalle ja sen kantaväelle, Oonalle, Artulle, Kuismalle, Markulle ja Pilluminatille.

Kauden alussa Oona on löytävinään sisäisen tolkun ihmisensä. Onneksi sitä ei kauaa kestä. Arttu on löytänyt helmet kaulaansa. Niitähän näkee jo kaikilla pojilla. Onko Artusta tullut trendikäs, edelläkäyvän trendsetterin sijaan? Seestymistä saattaa edistää uusi poikaystävä Alvar (Carlos Orjuela). Kyllähän ne foley-artistit tiedetään.

Uuden kauden jaksot pitävät ystävykset tiukassa symbioosissa. Jokainen voikin verrata omia suhteitaan Aikuisiin: jos ei olla niin kuin Oona ja Arttu, ollaanko ystäviä ollenkaan? Anna Airolan ja Elias Salosen kyykkysamppanjamaisesti kuohuva yhteispeli on tarttunut koko näyttelijäryhmään. Sitä on nautinto seurata.

Kolmen Annan kopla ei siis petä viimeisellä kaudellaankaan. Ohjaaja Anna Dahlman ja käsikirjoittaja Anna Brotkin ovat hioneet välineen siihen kuntoon, että kasvaneesta ja kehittyneestä komediakokonaisuudesta jää kaikille hyvät muistot. Aikuiset 2019-2022 – lepää ilossa, todellakin! Sarjan luojien joukkoon voi ja pitää laskea myös Anna Airola, jolle keskushenkilö Oona on täsmäsovitettu. Airolan komiikan tunnistaa jokainen Ykspihlajan kesäteatterissa käynyt.

Kuvaaja Italo Moncada ja leikkaaja Dimitri Okulov antavat suuren panoksen idearunsauden tykityksen ja vuoropuhelun sarjatulen iskevään hallintaan. Pukusuunnittelija Kaisa Pohjolalle sekä monelle muullekin työryhmän jäsenelle pitää antaa kehut. Tai ”shout out”, niin kuin Kallion kahvilassa sanottaisiin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »